Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Van’daki kar yağışı, kent merkezinde 3 tekerli bisikletle hamallık yapan hamallara zor anlar yaşattı. Topal ayağı ve ilerleyen yaşıyla hamallık yapan Zeki Aslan Güray çalışmaya mecbur olduğunu söyledi.

Van’da sabaha doğru başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Şehir merkezini beyaza bürüyen karla birlikte gelen zorlukların yanı sıra kış aylarının güzel görüntüleri de bir bir ortaya çıktı. Park ve bahçelerde doyumsuz kış manzaraları oluşurken, vatandaşları ev ve iş yerlerinin önünü temizleme telaşı sardı. Beyaz örtü altında birçok arabanın kaybolduğu Van’da, kimi vatandaşlar kar yağışına aldırmadan günlük hayatına devam etti.

Şehir merkezinde hamalların kullandığı 3 tekerli bisikleti kullanan hamallarda kar yağışından nasibini aldı. Kardan dolayı arabaları süremedikleri için iteleyen hamallar, kardan dolayı zor anlar yaşadı. Yapabilecekleri başka iş bulamadıkları için bu zorlu işi yaptıklarını belirten hamallardan Adil Görçek, başka iş bulamadıkları için bu işi yapmaya mecbur olduklarını söyledi.

Yapacakları başka iş olmadığını aktaran Görçek, “Memlekette ne iş var ne güç var. Ne yapacağız başka iş yok. Ne fabrika var ne iş yeri var. Gün gün çalışıyoruz. Bu karda bu arabayı sürmek çok zor oluyor. Her şeyi göze alıyoruz. Soğuktan hasta oluyoruz. Şuanda da hastayım. Mecburuz çalışmaya 9 nüfusum var. 3 tekerlekle ne yapacağız. Mecbur çalışıyoruz. Liseye giden var ortaokula giden var. Devlette bir yardım falan vermiyor.” dedi.

Topal ayağı ve ilerleyen yaşıyla 3 teker arabayla hamallık yapan Zeki Aslan Güray (67), çalışmaya mecbur olduğunu ifade ediyor. Bu zor işte kazandığı parayla 3 kişiye baktığını dile getiren Güray, para kazanmak için bu işi yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Arabasındaki yükün ağırlı ve ayağındaki topallamaya zor anlar yaşayan Güray, omuzundaki karla trafikte araçların arasından zorla ilerlemeye çalıştı.


Editör: TE Bilisim