AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Güler, Afyonkarahisar'ın kardeş şehri Almanya'nın Hamm şehrinde 'Ramazan'da İkindi Sohbetleri Programı' gerçekleştireceğini açıkladı.

Afyonkarahisar'da dört yıldır organize edilen ve Ramazan ayı klasiği haline gelen 'Ramazan'da İkindi Sohbetleri Programı', kardeş kent Hamm'da da yapılacak. AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler'in 'Türk Alman Dostluğu'nu anlatacağı sohbet programında, Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann ise 1960 yılı sonrası işçi göçü üzerine konuşacak.

SOHBETİN BİRİ HAMM'A TAŞINDI

Prof. Dr. Mustafa Güler, Afyonkarahisar'ın kardeş şehri Hamm da her yıl Ramazan ayının son 5 gününde, orada yaşayan Türklerle Hamm Belediyesi'nin iftar programı yaptığını belirtti. Bu yıl AKÜ ile kendisinin başında olduğu Uluslararası İlişkiler Merkezi'nin Hamm kentine davet edildiğini açıklayan Güler; "Hamm davetinde hem iftar programına katılmamız hem üniversitemizi temsil etmemiz hem de Hamm çevresindeki yükseköğretim kurumları ile işbirliklerini arttırıp, yeni işbirlikleri kurmamız talebi aktarıldı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile konuyu istişare ederek davete icabet kararı aldık. Bu davet doğrultusunda onlara şöyle bir teklif getirdik. Sadece ziyaretle sınırlı kalmayıp Afyonkarahisar'da Ramazan ayına özel çok güzel icra ettiğimiz 'Ramazanda İkindi Sohbetleri Programı'nın bir tanesi Hamm'a taşımak istediğimizi belirttik." dedi.

GÜLER, TÜRK ALMAN DOSTLUĞUNU ANLATACAK

Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann ve yardımcısının 2 ay önce Afyonkarahisar'a geldiklerini, kendilerinin Hamm ziyareti kapsamında ki tekliflerini memnuniyetle kabul ettiklerini belirten Güler, şöyle konuştu: "Hamm Fatih Camii Konferans Salonu'nda bir organizasyon yaptılar. Konuyu Hamm Belediyesi yetkilileri ile birlikte Afyonkarahisar'da belirledik. İnşallah bu konu çerçevesinde 29 Haziran Çarşamba akşamı orada bir sohbet gerçekleştireceğiz. Sohbet konumuz 'Türk Alman Dostluğu' olacak. Ben Türk Alman dostluğunun belgesel tarihini anlatacağım. Osmanlı'nın ilk döneminde Niğbolu Savaşı ile başlayan arkasından İstanbul'un fethi, Kudüs'ün Osmanlı'nın himayesine geçmesi, 18. yüzyılda Lale Devri'nde artan ilişkiler, Sultan Abdülhamid döneminde zirve yapan, 1. Dünya Savaşı'nda ittifaka giden durumu anlatan bir konuşma yapacağız."

İKİNDİ SOHBETİ ULUSLARARASI BOYUT KAZANACAK

Sohbet programı kapsamında Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann'ın ricada bulunduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Güler, şunları söyledi: "Sayın Petermann Türk işçi göçünden sonraki dönemi de kendisinin anlatmak istediğini söyledi. Böylece konferans daha da doğrusu sohbet programı iki ayaklı oldu. Belgesel tarihini ben anlatacağım. 1960 sonrası gelişmeleri Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann anlatacak. İftar öncesi bu sohbet programını icra edeceğiz. Orada iftar saat 22.30 sularında oluyormuş. Biz sohbet programımıza 21.00'de başlayıp 22.00'ye kadar tamamlamayı planlıyoruz. Hamm programımız 4 gün süreli. İki gün üniversite ziyaretleri yapacağız. Ramazan'da İkindi Sohbetleri'nin Hamm versiyonu ile bu program uluslararası bir boyut kazanmış olacak."Cihan

Editör: TE Bilisim