İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Devrimci Karargah davasında, örgüte yardım ile suçlandığını ifade eden Hanefi Avcı, davada aynı suçlamayla yargılananların tahliye edildiğini söyledi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın tutuklu sanıkları arasında yer aldığı 7’si tutuklu 89 sanıklı Devrimci Karargah davasına bugün devam ediliyor. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ilk önce sanık Avcı tek olarak alındı. Savunma yapan Avcı, “Ben bu davada örgüte yardım suçlamasıyla yargılanıyorum. Bu davada aynı suçla yargılananlar tahliye edildi. Ben hala tutukluyum. Davanın sanıklarından Nejdet Kılıç ile telefonla görüşmüşüm. Bu görüşmelerde herhangi bir örgüte yardım durumu söz konusu değil.” dedi.

Eskişehir’deki makamında bulunan ses kasetlerinin de kendisine ait olmadığını ileri süren Avcı, “Daha önce oradan ayrılıp, Ankara’da göreve başlamıştım. Kasetlerin benimle bir alakası yok. Zaten o aramada hukuksuz. Çünkü arama kararı sadece evimi kapsıyor. Makama ilişkin bir arama kararı alınmamış. Burada hukuksuz bir delil söz konusu.” diye konuştu.

Tahliyesini talep eden Avcı daha sonra salondan çıkarıldı. Avcı’nın ardından diğer tutuklu sanıklar duruşma salonuna alındı.

Editör: TE Bilisim