Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri, harçlıklarını biriktirip, doğuştan cam kemik hastası olan 9 yaşındaki Emir Polat Işık’a akülü tekerlekli sandalye aldı. Hayata adeta yeniden tutan Emir Polat Işık, “Yeni aracımla artık evde dört duvar arasında kalmaktan kurtulup, sokakta istediğim gibi rahatlıkla gezebileceğim.” dedi.

‘Özel Burç Okulları tarafından hayata geçirilen; ‘Kardeş Okul Projesi’ örnek oluyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan göçle gelen ailelerin oluşturduğu mahallelerdeki okullara ağırlık verilen proje kapsamında söz konusu okullardaki çocuklara aynı zamanda da ‘yardım eli’ de uzatılıyor. Okulların fiziki şartların iyileştirilmesinin yanında ‘kardeş okul’ öğrencilerinin de ihtiyaçları da karşılanıyor.

Proje çerçevesinde Burç Çukurova Orta Okulu’nca ‘kardeş okul’ ilan edilen merkez ilçe Yüreğir’deki Anadolu İlköğretim Okulu’nda biri cam kemik hastası, iki engelli çocuğa alınan tekerlekli ve akülü sandalye düzenlenen törenle verildi. Törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, Anadolu İlköğretim Okulu Müdürü Muhammet Murat Dağılgan ile birlikte öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdemir, eğitimin insanların birbirini sevmesi ile başladığını vurgulayarak, sevginin olmadığı bir eğitim sisteminin de düşünülemeyeceğini belirtti. Özdemir, “Bu ‘sevgi ormanı’ içinde okullarımızın böylesi güzel birliktelikler oluşturması önemli. Kimsenin elini taşın altına koymak istemediği bir zamanda kendiliğinden düşünüp bir şeyler yapabilmenin çabasında olmak, çok yüce ve asil bir duygu.” dedi.

Küreselleşen dünyada geçen zamanla birlikte insanların birbirinden uzaklaştığı yorumunda bulunan Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara da en büyük beklentilerinin insanların kardeşçe ve bir arada yaşaması olduğunu söyledi. Kara, “Burç Okulları olarak, 9’u Diyarbakır’da 21’i de Adana’da olmak üzere toplam 30 okul ile aramızda çeşitli etkinliklerle ‘kardeşlik’ bağları kuruluyor. Destekleriyle katkıda bulunan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Okullara yardım etmenin ötesinde bir ‘kardeşlik’ bağı kurmak istediklerini vurgulayan Kara, öğrencilerin harçlıklarından topladığı paralara veli ve okul idaresi olarak kendilerinin de katkı sunup, biri akülü olmak üzere toplam 7 adet tekerlekli sandalye aldıkları bilgisini de verdi. Bunların ihtiyaç sahibi çocuk ve gençlere hediye edileceğini anlatan Kara, böylelikle engellilerin hayatını kolaylaştırma adına önemli bir adım atılacağını dile getirdi.

DÖRT DUVAR ARASINDAN KURTULACAĞIM
Doğuştan ‘cam kemik hastası’ olan 9 yaşındaki Emir Polat Işık, bugüne kadar bebek arabası ile gündelik hayatını sürdürmeye çalıştığını ifade ederek, “Bu durum beni çok zorluyordu. Zaman zaman kemiklerim kırılıyor, hastanede tedavi görmek zorunda kalıyordum” dedi. Işık, daha önce hastanede tedavi gördüğü dönemde kullandığı akülü tekerlekli sandalye ile evde dört duvar arasında kalmaktan kurtulacağını kaydetti. Torununa akülü tekerlekli sandalye hediye edilmesi karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Işık’ın babaannesi Fatma Işık, “Toruma dokunmaktan korkuyorduk. Onu kucaklayıp, bebek arabasına yerleştirirken zaman zaman kemikleri kırılıyordu. İnşallah her şey onun için güzel olacak. Artık kendi başına, bağımsız olarak istediği yere gidebilecek. Şu andaki duygularımı anlatmakta zorlanıyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim