Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Hatay'ın Hassa ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında imzalanan protokolle Hassalı kadınlara yönelik Mikro Kredi uygulaması hayata geçirildi. Türkiye’nin 68 ilinde 108 şubede faaliyet gösteren Mikro Kredi, ev hanımlarına cüz'i kredilerle istihdam sağlamayı hedefliyor.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ve TİSVA Hatay Bölge Müdürü Gürcan Çalar’ın katılımıyla Mikro Kredi Merkezi'ne üye olan kadınlara kredileri dağıtıldı. Mikro Kredi'ye üye olmuş, küçük ölçekli iş kurmak isteyen 5 kadın üyeye 1.000'er TL iş kredisi verildi. Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, mikro kredi uygulamalarının, dar gelirli kadınların çeşitli yetenek, beceri ve girişimcilik ruhlarını ortaya çıkararak, kendi kendilerine gelir getirici bir faaliyette bulunmalarını ve bundan gelir elde ederek aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim