İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Burdur'da yatalak ve kronik hastalara evde, sağlık çalışanları ve akademisyenler eşliğinde müzikle terapi uygulanacak.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) ortaklaşa gerçekleştirileceği 'Bir Ses Ver' projesinin tanıtım toplantısı, Rektörlük Senato Salonu'nda yapıldı. Üniversite olarak ilde bulunan tüm kurumlarla ortak proje yapmaya açık olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Sağlık Müdürlüğü ile birlikte ilginç ve insani bir projeye imza attıklarını söyledi.

Projeyle Burdur ve çevresindeki hastalara müzik bölümü tarafından dinleti sunulacağını anlatan Rektör Saatcı, ''Projenin, hastaların istediği müziklerin çalınması, sohbet edilmesi ve hoş vakit geçirilmesi gibi amaçları var. Müziğin hastalar üzerinde pozitif etkisi bulunuyor. Tarihte Osmanlı'da bunun örnekleri var. Şifahanelerde müzik terapisi uygulandığını biliyoruz.'' dedi.

MAKÜ ile ortak bir projeye imza atmanın sevincini yaşadıklarını aktaran Burdur Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram ise “Zaman zaman sadece modern tedavi yöntemleriyle sınırlı kalındı. Ancak biz, bazı alternatif tedavi yöntemlerinin de hastaların üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu biliyoruz. Geçmişte müziğin pek çok hastalıkta tamamlayıcı bir yöntem olarak kullanılıyordu.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından projenin protokolü Prof. Dr. Saatcı ve Uzm. Dr. Şenbayram arasında imzalandı. Projenin MAKÜ Müzik Bölümü'ndeki akademisyenler ve öğrenciler ile sağlık çalışanları tarafından uygulanacağı bildirildi.

Editör: TE Bilisim