Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Yozgat Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisinde görevli Pratisyen Hekim Anıl Gökçe, çocuklara önce çikolata veriyor, sonra muayene ediyor. Çikolata uygulamasından aileler ve çocukları kadar muayene eden doktorlarda memnun.

    Hastanenin acil servisinde görevli Pratisyen Hekim Anıl Gökçe, çocukların hastane korkularını yenmesi için çikolata uygulaması başlattıklarını söyledi. Gökçe, "Çocukların hayatta en fazla korktukları şeylerin başında hastane maalesef ilk sıralarda yer almaktadır. Bunu birazda ailelerimizin davranışları da tetiklemektedir. Çünkü yaramazlık yapan bir çocuğa anne ya da baba ‘yaramazlık yapma doktor amca, hemşire abla iğne yapar’ gibi ifadelerle çocukların korkmalarını sağlamaktadır. Bir de buna çocukların hastanede gördüğü uygulamalar eklenince haliyle hastaneden korkuyor ve muayene ederken zorlanıyoruz. Bu korkularını yenmeleri için bizde hastaneye gelen çocuklarımıza önce çikolata veriyoruz, sonra muayene ediyoruz. Bu sayede çocuklar daha sakin oluyor." dedi.

    Feride Taşkınöz de 2 yaşındaki oğlunu ateşinin yükselmesi nedeniyle hastaneye getirdiğini belirterek, "Daha önceleri de rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye getirdiğimiz oldu. O zamanlar serumda takılmıştı bu yüzden oğlum biraz korkuyor. Şimdi doktor bey çikolata verince ağlaması da kesildi. Güzel bir uygulama." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim