Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Zonguldak Valiliği, Ereğli ilçesinde ayak parmakları kangren olan yaşlı kadının götürüldüğü devlet hastanesinde ilgilenilmediği ve müdahale edilmediği yönündeki iddialar için soruşturma açıldığını duyurdu.

Sağ ayağı kangren olan annesi Fatma Kaplan'ı götürdüğü Ereğli Devlet Hastanesi'nde gerekli müdahalenin yapılmadığını iddia eden oğlu Kadir Kaplan, durumu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulundu. Bu iddialarla ilgili olarak Zonguldak Valiliği tarafından soruşturma açıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Valilikten yapılan açıklamada, "Konunun incelenmesi, gerekiyorsa soruşturulması yönünde Valimiz Sayın Ali Kaban tarafından onay verilmiş olup, inceleme sonucunda herhangi bir mağduriyetin tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında her tür adli işlem başlatılacaktır." denildi.

Kadir Kaplan, 25 yıldır şeker hastası olan ve sağ ayak parmakları kangren olan annesi 90 yaşındaki Fatma Kaplan'ı Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürmüş, 16 saat geçmesine rağmen sevk yapılmayınca sorumluluğu üzerine aldığına dair hazırlanan evrakı imzalayıp, annesini özel hastaneye götürmüş, Fatma Kaplan'ın yapılan tetkikler sonrasında ayağındaki kangrenin hayatını tehdit eder duruma geldiğine karar verilmiş ve ayağı operasyonla kesilmişti. Kadir Kaplan, annesinin durumunun kötü olmasına rağmen hastanede gerekli müdahalenin yapılmaması iddiasıyla Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim