Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Aynı anda 23 hastaya hizmet verilebilecek merkezde, terapi odaları ve kütüphane mevcut. Merkezde hastaların yanı sıra hasta yakınları da faydalanabilecek. Merkeze gelemeyecek durumda olan hastalara ise görevliler giderek evde hizmet sağlayacak.

    Toplum Ruh Sağlığı Sorumlu Hekimi Kenan Kocatürk, açılışta yaptığı konuşmada, toplum ruh sağlığı merkezlerinin hedef kitlesinin ağır ruh sağlığı olan bireyler olduğunu söyledi. Kocatürk, merkezin bu tür hastalar için yaşam güçlükleriyle baş etmeleri için rehberlik etmek amaçlı kurulduğunu kaydetti.

    Yunus Emre Devlet Hastanesi Yöneticisi Zihni Ergün ise Türkiye'de ağır ruhsal bazı hastalığı olan hastaları tedavi için açılan bu tür merkezlerin umut verici olduğunu dile getirdi.

    Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Seyhan Fidan da, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi büyük bir projenin parçası olduğunu vurguladı. Fidan, şöyle dedi: “Bu merkezlerle hastaların hastaneye yatma ihtiyaçları azaltılmış olacak. Bu merkezlerimiz, hastaların kontrolden çıkmasını önlemek ve topluma kazandırılmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.”

    Yapılan konuşmaların ardından, Yunus Emre Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.

Editör: TE Bilisim