Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Bakanlar Kurulu kararı sonrası oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesinin ardından açıklama yapan TOBB Vergi Komisyonu Başkanı ve Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin birliğe yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na, oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesi talebinde bulunulmuş ve Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek seçimlerin ertelenmesi kararı alınmıştır.” dedi.

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Vergi Komisyonu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, açıklamasında, 2 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan borsanın organ seçimlerinin, Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle ertelendiğini söyledi. 2013 yılının mayıs ayında başlayıp haziran ayında tamamlanacak olan borsa organlarının seçim tarihinin, ilerleyen zamanda üyelere ve kamuoyuna tekrar açıklanacağını söyleyen Hastaoğlu, “Seçimlerin ertelenmesi kararının daha demokratik ve katılımcı bir süreç yaşanması için önemli bir adım olduğu kanaatindeyim.” diye konuştu.

Özellikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin uzun süre üzerinde çalıştığı, şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin sınıflandırıldığı NACE sistemi sonrasında mesleki komite yapılarında karmaşa ve itirazlar yaşandığını hatırlatan Başkan Hastaoğlu, “Yaşanan bu süreçte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile TOBB’a, bununla ilgili 18 bin şikâyet gitmiştir. TOBB, yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin birliğe yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesi talebinde bulunulmuş ve Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek seçimlerin ertelenmesi kararı alınmıştır.” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLERİN ERTELENMESİNDE BİZ DE ETKİLİ OLDUK”

Öte yandan, seçimlerin ertelenmesiyle ilgili açıklama yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Gıda Toptancıları, Gıda Perakendecileri ve Gıda İmalatçıları Meslek Grubu seçimlerinin ertelenmesi kararında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ve bağlı İç ticaret Genel Müdürlüğü’ne sunmuş olduğumuz Sivas’ta, oda organ seçimlerine usulsüz gruplandırma ile gidildiği; ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerinin hiçe sayıldığı yönündeki dilekçenin etkili olduğunu savundu.

Oda organ seçimlerinde sonuca, tek taraflı ve bir zümreye üstünlük sağlayacak bir takım müdahaleler yapıldığının bakanlıkça da tespit edildiği ileri sürülen açıklamada, “Bu aşamada beklentimiz, oda organlarında tüm mensuplarımızın adil ve hak ettiği gibi temsil edilebilmesidir. Oda seçimlerinin ertelenmesinde itiraz ve izahatımız doğrudan etkili olmuştur. Bakanlık bünyesinde, Türkiye bazında ilk itiraz tarafımızdan yapılmıştır.” denildi.


Editör: TE Bilisim