Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Hatay’da yapılan operasyonda 4 milyon 226 bin 25 tane captagon hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Captagon adı verilen uyuşturucu hap alanında Türkiye’nin en büyük 3. operasyonuna imza attı. Polisin, Antakya-İskenderun karayolu üzerinde Rambo ve Nero adlı narkotik köpekleriyle yaptığı yol uygulaması sırasında, dökme çimento taşımakta kullanılan iki adet silobaz tankeri durduruldu.

Narkotik köpeklerinin tepki vermesi ile şüphelenen ekipler, tankerleri bölge trafik müdürlüğündeki boş alana çekerek arama çalışmalarına başladı. Teknolojik cihazların yanı sıra metal kesmede kullanılan oksijen kaynaklarından da faydalanan ekipler, tankerlerin yan tarafından kapı açarak tankerlere girdi.

Ekipler 24 saatlik bir aramanın ardından tankerlerin tabanına yapılan ve zula adı verilen bölmelerde 712 bin 700 gram, 4 milyon 225 bin 25 adet captagon adı verilen sentetik uyuşturucu hapı ele geçirdi. Konuyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şahıslar emniyette yapılan işlemlerinin ardından hakem önüne çıkartılırken, Captagon hapların Suriye’den yurda sokulduğu öğrenildi. Mersin Limanı’ndan Dubai gibi zengin Arap ülkelerine götürülmesi planlanan uyuşturucu haplar daha Hatay’dan çıkamadan yakalanmış oldu.

Bu alanda daha önce Türkiye’nin en büyük operasyonu kilit adı altında 2002 yılında Kocaeli’de yapılmış ve 10 milyon adet hap ele geçirilmişti. İkinci büyük operasyon yine Hatay’da yapılmıştı. Hatay Emniyet Müdürlüğü 4 milyon 226 bin adet Captagon hap ele geçirerek bu alanda Türkiye’nin 3. büyük operasyonuna imza atmış oldu.

Editör: TE Bilisim