Hatay Reyhanlı saldırılarının şokunu atlatamadan bir faciayı daha yaşadı. Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Tanışma köyünde kaçak mazot deposunda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü 5'i asker 9 kişi de yaralandı.

Hatay'a 20 kilometre uzaklıktaki köyde iddiaya göre akaryakıt kaçakçılığı yapıldığını belirleyen jandarma ekipleri, inşaat halindeki eve operasyon düzenlemek isteyince, ev sahipleri tarafından ateşe verildi. Bu sırada, evin altında bulunduğu ileri sürülen kaçak akaryakıt deposu patladı. Tanışmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Bayraktar, "Şu anda olay yerindeyim. 10 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğu inşaatta çalışan işçiler" dedi.

Köylülerin jandarmayı taşladığı ve olay yerine yaklaştırmadığı ileri sürüldü. Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu Tanışma Köyü'ne hareket etti. Köye ayrıca çok sayıda ambulans, sağlık ekibi ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!

HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz "Kaçak akaryakıt deposu patladı. 10 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim