Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Hatay’ın Anavatan'a katılışının 77. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda bir çelenk töreni düzenlendi.

Çelenk sunma törenine, Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanısıra, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, vali yardımcıları, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kurum müdürleri, askeri erkân ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Topaca ve beraberindeki heyetin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Törenler kapsamında Hatay Şehitliği de ziyaret edildi. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından şehitlikte sunulan çelengin ardından, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Askerler tarafından atılan saygı atışı sonrasında Hatay Valisi Ercan Topaca, Şeref Defteri'ni imzaladı.
Vali Topaca, şu satırları yazdı: “Bağımsızlığını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak, bu kutsal mirasa en güçlü şekilde sahip çıkmak ve ebediyete kadar yaşatmak, milletimize ve siz aziz şehitlerimize karşı asli borcumuzdur. Bu vesile ile Hatay’ın Anavatan’a katılışının 76. yıldönümünü yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını bu topraklar için feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Vali Topaca ve beraberindekiler daha sonra şehitliği gezerek karanfil bıraktılar.
Cihan

Editör: TE Bilisim