Dün geceden itibaren yurdun büyük bir bölümünde etkisini gösteren lodos fırtınası bu gece etkisini kaybedecek. Ancak hava sıcaklığı düşecek ve yurt genelinde kar yağışı etkisili olacak. Pazar günü (17 Mart) yurt genelinde sıcaklığın 10-15 derece birden düşmesi bekleniyor.

Türkiye genelinde yarın (16 Mart) olumsuz ve tehlike yaratacak hava koşulları var. Marmara ile Ege bölgelerinde kuvvetli ve gök gürültülü yağacak yağmurların yanı sıra, Doğu Bölgesi’nde de karların erimesine bağlı taşkın riski sürüyor. Yarın gece, iç kesimlerde başlayacak kar yağışı ile birlikte Doğu Karadeniz'de de yağmurlar şiddetlenecek.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Ukrayna üzerinden gelen soğuk hava dalgası bu gece Marmara’yı yarın da Ege Bölgesi’ni etkisi altına alacak. Pazar günü yurt genelinde sıcaklık 10-15 derece azalacak. Bu soğuma dolu ve kar yağışlarına neden olacak.

Kar yağışı yarın Kırklareli'nin kırsal kesimlerinde başlayacak, geceye doğru Marmara'nın dağları, Balıkesir, Bursa, Afyon, Kütahya, Bolu, Kastamonu boyunca etkili olacak.

Pazar günü ise İç Anadolu'nun geneline kar yağacak.

HAVA NE ZAMAN ISINACAK?

Ancak bir de güzel haber var! Soğuk hava yurtta uzun kalmayacak. Salı günü sıcaklıklar yine hızla yükselecek.

İstanbul savaş alanına döndü
Kağıthane'de etkili olan lodos nedeniyle bir binanın çatısı uçtu. Park halindeki bir aracın üzerine düşen çatı yolu tamamen kapattı.

Fatih'te bir ağaç gövdesinden kırılarak, binanın çatısına düştü.
Güngörende yaklaşık 8 metrelik ağaç yola devrildi.

Kağıthane Şirintepe Mahallesi Gümüşhane Caddesi 93 numarada gece saatlerinde etkili olan lodos nedeniyle 5 katlı bir binanın çatısı uçarak karşıdaki binaya çarptı. Daha sonra yola düşen çatı nedeniyle bina sakinleri deprem olduğunu sanarak kendilerini dışarı attı. Çatı park halindeki bir aracın üzerine düşerken, cadde iki yönde trafiğe kapandı. Olayın gece saatlerinde olması olası can kaybı ve yaralanmaların önüne geçti. Olay yerine gelen polis ekipleri olay yerini güvenlik şeridine alırken, itfaiye binanın çatı kısmında incelemelerde bulundu. Görgü tanığı Recep Osmanoğlu, çatının önce kendi kaldığı binaya daha sonra yere düştüğünü söyledi. Apartman sakini Cemal Aras ise, daha öncede aynı olayların olduğunu söylerken, bina sahibinin kaçak kat çıktığını ileri sürdü.

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

AĞAÇ EVİN ÇATISINA DEVRİLDİ

Şiddetli lodos yüzünden Fatih Yedikule Meydanı Caddesi üzerinde bulunan bir ağaç gövdesinden kırılarak saat 04.30 sıralarında üç katlı bir binanın çatısına devrildi. Binada yaşayan vatandaşların ihbarı ile olay yerine polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven aracı ile binanın çatısına ulaştı. Çatıdan aşağıya sarkan ağacı parçalara ayrılarak, aşağıya indirildi. Binanın en üst katında yaşayan Kadir Erpolat ise, deprem olduğunu zannederek panikle uyandığını belirterek, "İlk önce ne olduğunu anlamadım. Ardından mutfaga gelip baktığımda ağacın evimizin çatısına devrildiğini gördüm. Çatıyı çökertmiş, evimizin mutfak ve banyo kısımlarında hasar var" dedi.

YOLA AĞAÇ DEVRİLDİ

Ayrıca aynı saatlerde Güngören Tozkoparan Mahallesi Cevat Açıkalın Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 8 metre uzunluğundaki kavak ağacı caddeye devrildi. Yolu trafiğe kapatan ağacın sesine uyanan vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri 8 metre uzunluğundaki kavak ağacını motorlu testere ile ufak parçalara bölerek yol kenarına kaldırdı. 

İDO SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Şiddetli lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri, (İDO) bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İDO'nun internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre 06.20 Bostanci-Kartal/Yalova Deniz Otobüsü, 07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü, 07.35 Yalova / Kartal - Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Armutlu - Armutlu T.K. - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi.

Editör: TE Bilisim