Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Atatürk Havalimanı’nda yoğun kar ve tipi hava ulaşımını aksaktı ve ilginç görüntüler oluşturdu. Türk Hava Yolları (THY) bugün gerçekleştirmeyi planladığı yurt içi ve yurt dışı 71 uçuşunu iptal etti. Uçakların buzlanmaya karşı alkol ve su karışımıyla yıkanma işlemleri seferlerde gecikmelere yol açtı. Aprona çıkan basın mensupları, tipi sebebiyle zor anlar yaşadı. Yer hizmetleri aracı kara saplandı ve güçlükle çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı'nda adeta kar sınavını veriyor. Pistlerde ve uçak park yerlerindeki kar temizleme işlemlerinin zaman alması yüzünden uçaklar gecikmeli kalkıyor. Pistte temizlik çalışmaları sebebiyle uçaklar sıra bekliyor. Sıraların uzaması nedeniyle yolcular uçak içinde bekletiliyor. THY yolcuların uçak içinde fazla beklememesi için uçaklara yolcu almayı bir süre durdurdu.

Uçakların buzlanmaya karşı alkol ve su karışımıyla yıkanma işlemleri seferlerde gecikmelere yol açtı. Pist başında kalkış için bekleyen uçakların sayısı zaman zaman 25'i buldu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekiplerinin yetersiz kalması yüzünden havayolu şirketleri kendi uçaklarının bulunduğu park alanlarını kendileri temizlemek zorunda kaldı. DHMİ ekipleri buzlanmaya karşı De-icing işlemi yaparken, uçak şirketleri uçaklarını alkol su karışımından oluşan anti-icing işlemi uygulandı. Kar yağışı nedeniyle Atatürk havalimanında ilginç görüntüler yaşanırken, kar yağışı nedeniyle düşen görüş mesafesi ilginç görüntülerin yaşanmasına sebep oldu. Apronda da görüntü almaya çıkan basın mensupları yoğun tipi sebebiyle zor anlar yaşadı. Bir yer hizmetine ait araçlar göreve giden ekip apronda kara saplandı ve güçlükle çıkabildi.

Ayrıca, THY, gerçekleştirmeyi planladığı yurt içi ve yurt dışı 71 seferini iptal etti. THY yetkilileri yaptıkları açıklamada yolcularının yola çıkmadan önce müşteri hizmetlerini aramalarını ve yola daha sonra çıkmalarını sitesinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

Editör: TE Bilisim