MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Havaların ısındığı, güneşin sıcak yüzünü giderek daha fazla göstermeye başladığı bugünlerde, uzmanlar, vücudun savunma direncinin düşmesinin birçok hastalığa davetiye çıkardığı konusunda uyarıyor. Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. İsmail Özcan, özellikle alerjisi olan çocukların güneş ışığına çok maruz kalmaması gerektiğini söyledi.

Sert ve soğuk geçen kış mevsiminin ardından havalar ısındı. Yarından itibaren hava sıcaklıklarının daha da artmasının beklendiğini belirten Uzm. Dr. İsmail Özcan, bazı hastalık risklerinin de arttığına dikkat çekti. Bahar aylarında havadaki nem ve iyon dengesinin değişmesiyle ortaya çıkan bahar yorgunluğunun önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Özcan, “Bahar aylarıyla birlikte güneş daha etkin olmaya başlamakta, bu da nem miktarını artırarak havadaki elektrik yükünü değiştiriyor. Gündüz gece arasındaki ısı farklılığı ya da gün içinde ortaya çıkan ısı değişiklikleri, özellikle virüs enfeksiyonları için uygun ortam hazırlayabilir. Bahar aylarında havadaki nem ve iyon değişiklikleri solunum yollarında ödeme, dolayısıyla akciğerlere giden oksijen miktarında ciddi azalmaya neden olmaktadır. Bunun sonucunda organizma kendini koruyabilmek, beyin gibi hayati organlara giden oksijeni artırabilmek için diğer organlara giden kan miktarını azaltıyor. Bu durum da metabolizmayı düzenleyen en önemli hormonların salgılandığı tiroit dokusuna giden kan ve hormon salgısını azaltmakta, cilt damarlarında daralma meydana gelmekte böylelikle cilt kuruluğu, saçlarda dökülme olmaktadır.” dedi.

Çocukların da güneşe maruz bırakılmaması gerektiğini kaydeden Dr. Özcan, şunları söyledi: “Özellikle vücudunun herhangi bir bölümünde alerjiye bağlı cilt sorunları olan küçük yaştaki çocuklar güneşe maruz bırakılmamalı. Bahar aylarında olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için temiz ve açık havada düzenli yürüyüşler yapmanın, beslenme alışkanlığına dikkat etmenin, bol meyve ve sebze tüketmenin, odaları sık havalandırmanın, ani ortam ve ısı değişikliklerinden korunmanın faydalı olacağını unutmamak gerekir. O anki hava durumuna aldanmayarak kıyafet açısından önlem almak ve mutlaka yedek bir ceket ya da mont bulundurmak faydalı olacaktır. Özellikle astım veya benzer diğer alerjik hastalıkları olanların daha da dikkatli olması gerekir.”


Editör: TE Bilisim