Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Amasya’nın 20 köyünden gelen kadınlar, yaptıkları yemekleri Atatürk Havalimanı’nda satışa sundu. Tadında Anadolu yemekleri büyük beğeni kazandı.

Anadolu yemek kültürünün mirasını korumak, geliştirmek ve tanıtmak fikriyle doğan Tadında Anadolu, Anneler Günü için özel bir etkinlik düzenledi. Atatürk Havalimanı iç hatlar terminalinde bulunan Tadında Anadolu restoranında gerçekleştirilen etkinlikte Çalışan Arı Kadınlar Grubu’nun hazırladığı Amasya yemekleri ve yöresel ürünler misafirlerin beğenisine sunuldu. Amasya’nın Merzifon, Gümüşhacıköy ve Suluova ilçelerine bağlı köylerden gelen kadınlar, turistlerin de büyük ilgisini çekti. Kadınların çalışmalarını merakla izleyen turistler, fotoğraflarını çekti.

BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, burada bir çok etkinlik yaptıklarını, bugün de Anneler günü vesilesiyle biraraya geldiklerini aktardı. Amasya’nın arı kadınlarını ağırladıklarını ifade eden Cesur, kadınların köylerinde tarlalarında ürettikleri yaklaşık 50 çeşit dünyaya açılan kapıda misafirleriyle buluşturduklarını söyledi.

BİZİM İÇİN BİR HAYALDİ

Çalışan Arı Kadınlar Grubu adına konuşan Bingül Alış, Merzifon ve Gümüşhacıköy ilçelerinden 20 kadınla birlikte 5 yıldır bu konuda savaş verdiklerini ifade etti. Doğal yöresel ürünleri kentle buluşturmak amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Alış, “Bu anlamda BTA ailesi bizim önümüzü açtı. Bugün 3 gün Amasya’nın yöresel yemeklerini yapıyoruz. Kendi tarlamızda ürettiğimiz ürünlerimizle geldik. Bize çok güzel bir ortam hazırladılar. Fabrikadaki yemekleri yaptılar. Asıl buranın şefleri ustaları, biz çırak olacağız, kadınlar usta olacak dedi. Biz burada kendimizi çok rahat mutlu hissettik. Çok gururlandık. Çünkü bizim burası ulaşamayacağımız bir nokta. Köyden buralara gelip, yemek yapıp kendi ailemize sunacağımız yemekleri kentle buluşturmak hayaldi.” dedi.
Cihan

Editör: TE Bilisim