İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı

Korona virüs nedeniyle ülkelerinin hava sahasını kapatmasının ardından ülkelerine alınmayan Cezayir, Tunus, Ürdün uyruklu 1500 kişi otobüslerle Karabük'e gönderiliyor. 30 otobüslük ilk grubun Karabük'e ulaşmak üzere olduğu kaydedildi. Gönderilen bu grubun  Karabük'ün turizm ile öne çıkan ilçesi Safranbolu'da bulunan İsmail Necati Efendi Yurdunda barındırılacağı ve gözlem altında tutulacağı öğrenildi. Haberin Karabük kamuoyunda duyulmasının ardından Karabüklülerden karara tepki geldi.

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI KÖSE: "HABERİM YOKTU"

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, durumdan kendisinin haberdar edilmediğini ifade ederek "Bir Belediye Başkanı olarak haberimin olmaması beni üzmüştür" açıklamasında bulundu. Köse ayrıca "Hizmet kurumu olan, halkın hakkını savunan, hijyen tedbirlerini sağlayan, personeliyle, idaresiyle bizler ve Belediye Başkanı olarak şahsım, bu konu ile ilgili hiçbir kurumdan bilgi almadığımızı kamuoyuna bildirmek isterim" ifadelerini kullandı.

İşte Elif Köse'nin açıklaması:

Dün akşam saatlerinde aldığımız bir haberin doğruluğunu araştırırken öğrendik ki bin küsur yabancı uyruklu kişi ilçemize bağlı bir yurtta karantina altında tutulacakmış. ‘Tutulacakmış’ diyorum çünkü bu konudan bir Belediye Başkanı olarak haberimin olmaması beni üzmüştür. 

Dünya Miras Listesindeki Safranbolu ulusal ve uluslararası nitelik taşıyan bir şehirdir. Bu şehri yönetmek de hepinizin bildiği gibi kolay değildir. Hizmet kurumu olan, halkın hakkını savunan, hijyen tedbirlerini sağlayan, personeliyle, idaresiyle bizler ve Belediye Başkanı olarak şahsım, bu konu ile ilgili hiçbir kurumdan bilgi almadığımızı kamuoyuna bildirmek isterim. 

Özellikle Safranbolu Belediyesi olarak bu zor günlerde asgari personel sayısı ile kentimizi dezenfekte etme, esnaflarımıza, vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlama ve maske üretimi benzeri bir çok konuda faaliyet yapmaktayız. Bu yapılan yanlış karşısında hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğimizi, bu gelişen durumun çalışmalarımızı aksatmayacağını ve ne olursa olsun konuyla ilgili alınan ‘bu kararlara da’ saygı duyacağımızı bildirmek isteriz.
Bu süreçte ilçemize bağlı yurtta kalacak olan farklı ülkelerin vatandaşlarına hijyen ve karantina konusunda yetkililerin gerekli tedbirleri aldığını düşünüyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızdan ve tüm gelişmeleri anında siz vatandaşlarımıza bildireceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Kenan Karabacak, durumun kamuoyunda tedirginliğe ve tepkilere neden olduğunu kaydederek yetkililerin konuyla ilgili bilgilendirme yapması gerektiğini kaydetti.

Kenan Karabacak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyada 1000 in üstünde Cezayirli'nin ilimiz Safranbolu ilçesindeki bir öğrenci yurdunda karantinaya alınacaklarına ait paylaşımların kamuoyunda tedirginliğe ve tepkilere neden olduğu görülmektedir. Genelde böyle bir ortamda bu iş için  neden Safranbolu'nun neden Karabük ün seçildiği yargılanmakta olup Karabük ve Safranbolu ya haksızlık yapıldığı gibi bir kanaat dile getirilmektedir. Bu durumda yapılması gereken en doğru işin yetkililerin olayın mahiyeti yer seçiminin sebepleri ve bu karantina süresinin ve süreçten sonra ne yapılacağının detaylı ve tatmin edici bir şekilde halkımızla paylaşılması ve tereddütlerin giderilmesi olduğu tarafımızdan değerlendirilmektedir. Yanlış bilgi ve söylentilerin önüne geçilmesinin en doğru yolunun bu olduğuna inanmaktayız. Saygılarımızla"

 

Editör: TE Bilisim