Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Havuz medyasının yayın organları Sabah, Takvim ve Yeni Asır’ın masum insanlara yönelik fişleme haberleri yargı tarafından durduruldu. Uşak Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu gazetelerin internet sitelerinde yer alan, "Paralel Yapının Uşak İmamı" haberi hakkında erişimin engellenmesi kararı verdi.

28 Şubat sürecinin ardından havuz medyasında, masum insanlara yönelik fişleme hortladı. Havuzun küçüklü büyüklü gazeteleri, paket haberlerle farklı mesleklere sahip onlarca kişiyi, "paralel" yalanının arkasına sığınarak tek tek fotoğraflarını basıp karalama ve hedef gösterme görevini üstlendi. Havuz medyasının fişlediği kişilerden Mustafa Balcı, avukatı Halil Çetin aracılığıyla 22 Ocak 2015 tarihli karalama ve iftira içerikli haberi yargıya taşıyarak, Uşak Sulh Ceza Hâkimliği’ne itirazda bulundu. Mahkeme de yapılan itirazı haklı bularak, karalama ve iftira haberlerine erişimin engellenmesi kararı verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Çetin, “Müvekkilim Mustafa Balcı hakkında, 22 Ocak 2015 tarihinde Sabah ve Takvim gazetelerinde ve Yeni Asır gazetesinin internet sitelerinde yer alan, 'Paralel Yapının Uşak İmamı' içerikli haber hakkında Uşak Sulh Ceza Hâkimliği'nin 2015/153 değişik iş ve 2015/154 değişik iş numaralı dosyaları ile erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.” dedi. Mahkemenin, söz konusu haberin, müvekkilinin kişilik haklarına zarar vermesi sebebiyle 5651 sayılı kanunun 9/3 ve 4. maddesi gereğince erişiminin engellenmesine karar verdiğini belirten Çetin, ayrıca tekzip başvurusu ve haberi yapan ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da belirtti.

Haberde adı geçen ve Uşak’ta eğitim faaliyeti sürdüren şirketin avukatı Ali Osman Gürmen ise, “Yayımlanan habere ilişkin olarak müvekkil şirketinin itibarının zarar görmesi nedeniyle haberlerle ilgili olarak tekzip başvurusunda bulunduk. Yalan ve iftira içerikli haber yapan kişiler hakkında gerekli bütün hukuki işlemleri başlattık. Hukuki yollarla hakkımızı aramaya devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim