Amerika’nın sesi radyosuna konuşan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, dokunulmazlıklarını kaldırılmasınını darbe olduğunu ileri sürerek, “Biz meclis zemininde çalışmak istiyoruz. Burayı terk etmek

istemiyoruz. Bu zemini terk edersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir. Önünde sonunda yine müzakere ve diyalog ile sorunları çözeceğiz” dedi. Selma Irmak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu Meclise ve meclis iradesine el koymaktır. Yani aynı zamanda halk iradesine de el koymak anlamını taşıyor. Biz ses çıkarmaya çalışıyoruz ama, halkın iradesi burada tecelli olmuyor. CHP önce, lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘evet’ oyu kullanacaklarını söylemesine rağmen ilk oylamalarda hayır oyu kullandı. Ama, sonra düzenleme referanduma gitmesin diye onlar da ‘hayır’ oyu kullandı. Dokunulmazlıkların kalkması fezlekesi olan bütün partilerdeki vekilleri ilgilendirse de, biz biliyoruz asıl mesele HDP’dir.” HDP’lilerin meclisten çıkarılması ve dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda alternatifleri olup olmadığı konusundaki soruyu ise Selma Irmak şöyle yanıtladı: “Alternatif yoktur. Kaç yıl geçerse geçsin yine sorun masada çözülecektir. Biz bu nedenle 10- 20 yıl kaybetmek ve binlerce insanın ölmesini istemiyoruz. Biz sonuna kadar meclis zemininde mücadele etmek istiyoruz. En büyük engel olarak HDP’yi görüyorlardı ve bu el koyma ile bunu aşıyorlar. CHP ve MHP onların bastonu oldular, onlarla yürüyecekler. Halkımız moralini bozmasın, biz moralsiz değiliz, bizim direniş alanımız sadece meclis değil, alanlardır. Halkımız yıllardır bu alanlarda onurlu bir yaşam için direniyor, biz onların temsilcileriyiz.”

Demirtaş’tan tehdit

Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 1990’lı yıllarda yaşanan senaryonun tekrarlanacağını ima etti. Yargıdan kaçacaklarını açıkça ilan eden Demirtaş, 6-7 Ekim’de olduğu gibi terörle tehdit etti. Demirtaş, tehditlerine daha ikinci tur oylama yapılmadan başladı. Demirtaş, Recep Tayyip Erdoğan’a “Eğer beni içeri attırırsa, beni çıkarmak için uğraşacak hale getireceğim onu” ifadelerini kullanarak terör ile tehdit etti. Anayasa değişikliğinin TBMM’den geçmesinin ardından tehditlerinin dozajını arttıran Demirtaş, 90’lı yılların senaryolarının tekrar yaşanacağını ima etti. “Mücadele daha yeni başladı” diyen Selahattin Demirtaş, mahkeme çağrısına uymayacaklarını söyledi. “Tıpış tıpış kendi ayağımızla gitmeyeceğiz. Ya tutuklama ya yakalama ya da zorla getirilme” diyen Demirtaş, “Bize yönelik her hamlenin karşılığını görecekler. Biz demir leblebiyiz. Bizi her çiğnediğinde dişlerin dökülecek ve halkımızı ısıracak dişin ağzında kalmayıncaya kadar süreç devam edecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim