Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdikleri çatışmalarda ölen 13 YPG'linin cenazelerinin 9 gündür Habur Sınır Kapısı'nda bekletilmesi gerginliğe neden olmaya devam ediyor. HDP milletvekilleri ve 100 kişilik grup, cenazelerin verilmemesine tepki göstererek oturma eylemine başladı.

Rojava’da IŞİD ile girdikleri çatışmalarda ölen 13 YPG'linin cenazeleri 25 Temmuz’dan beri Habur Sınır Kapısı'nda bekletiliyor. Cenazelerin sınırdan içeri alınmaması üzerine nöbet tutan HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez ve Leyla Birlik ve aileler Şırnak Valiliği önünde oturma eylemi başlattı. Valilik binasının girişindeki merdivenlere oturan 100 kişilik HDP'li grubun YPG'lilerin cenazelerinin geçişine izin verilmemesini protesto eylemi yarın saat 10.00'a kadar devam edecek.

Eyleme katılanlardan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Vali Ali İhsan Su ile görüşene kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ederek, "Tüm çabalarımıza rağmen gerek Silopi Kaymakamlığı, gerek Şırnak Valisi, gerek İçişleri Bakanı, gerek Meclis Başkanı ve gerek hükümetin diğer yetkilileriyle yaptığımız görüşmede maalesef bugüne kadar bir sonuca ulaşamadık. Verilen karar Bakanlar Kurulu'nda onaylanmış, sözlü bir karardan öteye gitmemektedir. 8 gündür tüm seçilmişlerle birlikte bu durumu protesto etmek için Cizre, Silopi'de nöbet eylemi gerçekleştirdik. Ne ahlaki, ne vicdani, ne hukuki olan bu kararı protesto ettik." dedi.

Bu uygulamanın ortadan kaldırılması için defalarca aramalarına rağmen valiye ulaşamadıklarını belirten Encü, konuşmasına şöyle devam etti: "Valiyi defalarca aradık fakat ne yazık ki telefonlarımıza çıkmadı. Şırnak'ta yüzde 85 oy almış bu halkın iradesini muhatap almıyor. Çünkü üstten alınmış bir talimatla kesinlikle bu cenazelerin geçirilmemesi için bir karar alınmış. Biz de bugün Şırnak'ın tüm seçilmişleriyle birlikte valiyle görüşmeye geldik. Biz randevu talep etiğimizde, 'yarın saat 10.00'da gelin' diye bizi oyalamaya yönelik bir karar içerisine girdiğini gördük. Biz de tüm seçilmişler olarak bu durumu protesto etmek için yarın saat 10.00'a kadar burada oturma eylemi gerçekleştireceğiz."

Editör: TE Bilisim