Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
HDP'nin Mardin millevekillerinin de aralarında bulunduğu DBP ve HDP'lilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, 13 YPG'linin cenazesinin Türkiye'ye girmesine izin verilmemesini, Mardin Valiliği'nde yaptıkları oturma eylemi ile protesto etti.

Suriye'nin Rojava Bölgesi'nde çeşitli tarihlerde IŞİD ile girdikleri çatışmalarda yaşamını yitiren 13 YPG'linin cenazelerinin Habur Sınır Kapısı'nda bekletilmesini protesto etmek amacıyla HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım, Enise Güneyli Mehmet Ali Aslan'ın da aralarında bulunduğu, DBP'li belediye başkanları, HDP ve DBP'li yöneticilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Mardin Valiliği binası içerisinde oturma eylemi başlattı.

Sabah saatlerinde randevu isteyen HDP’li vekillere Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın saat 15.00'e randevu vermesi üzerine sinirler gerildi. Valilik önünde oturma eylemi yapan HDP’li vekiller ve partililer yaklaşık 6 saat boyunca randevu saatini bekledi. Yoğun güvenlik önlemleri alındığı eylemde HDP’li milletvekilleri Gülser Yıldırım, Enise Güneyli Mehmet Ali Aslan, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile yaklaşık bir saat görüşme yaptı.

Görüşmeden sonra bir açıklama yapan Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, sürecin kanla ve ölümle devam etmesinden yana olmadıklarını söyledi. Sınırda bekletilen cenazelerin bir an önce Türkiye'ye girişi sağlanması gerektiğini belirten Yıldırım, "Dünyanın hiçbir yerinde, savaşlarda dahi cenazelere böyle yaklaşılmaz. Cenazeler 9 gündür bu sıcakta bekletiliyor. Bu haksızlıktır, hukuksuzluktur, saygısızlıktır." dedi.
Seslerini duyurmak için bugün burada oturma eylemi yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Valilikten görüşme talebinde bulunduk. Her ne kadar müdahale ederiz, buradan kalın diye mücadele olmasına rağmen biz hayır dedik. Biz sesimizi burada duyuruncaya kadar orada yaşanan mağduriyeti dile getirdik. Bunun görüşmesini vali ile yaptık. Vali, bu beni aşan bir olay olduğunu, Bakanlığın ve hükümetin bir kararı olduğunu bize aktardı. Bu haksızlıklar, hukuksuzluklar olduğu sürece HDP olarak sesimizi duyuracağız. Cenazeler üzerinden bir halk cezalandırılıyor. Bu insanlar DAİŞ terör örgütü ile savaşta hayatını kaybeden insanlarımızdır. 9 gündür cenazeleri bekletmenin bir anlamı yok. Bütün halkımız barış istiyor. Tekrar müzakere istiyor. Bu ülkeye barışın gelmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu. Gülseren Yıldırım’ın açıklamasından sonra grup valilik önünden sessizce ayrıldı.

Editör: TE Bilisim