Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Uzmanlar, hediyelik olarak en çok tercih edilen çikolata ve pelüş oyuncakların astım krizini tetiklediği konusunda uyarıda bulundu. Prof. Dr. Yonca Tabak “Güzel bir gün planlarken aldığınız pelüş oyuncak yada çikolata astımı tetikleyebilir.” dedi.

Aşkı ve sevgiyi ifade etmek için en çok tercih edilen hediyelerden çikolata ve pelüş oyuncakların astım hastalığını tehdit ettiği öğrenildi. Özellikle sevgililer gününde alınan bu iki eşyanın tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini söyleyen Dr. Tabak, “Özellikle sevgilinize aldığınız pelüş oyuncak yada çikolata hediyeleri, reflüyü dolayısıyla da astımını tetikleyebilir. Güzel bir gün planlarken, ummadığınız sonuçlarla karşılaşmayın.” ifadelerini kullandı.

Dr. Tabak, alerji veya astım hastalarına şu önerilerde bulundu: "Astım hastası olanların reflüyü tetikleyecek kakaolu gıdalardan uzak durmalı, çikolata ve türevlerini tüketmemelidir. Reflüyü tetiklediği bilinen ve kafein içeriği çok olan çay, kahve, kola gibi asitli içecekler ve alkolden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Pelüş ve tüylü oyuncaklarda toz tutma oranının yüksek olduğu için bu tip oyuncak ve eşyalardan uzak durulmalıdır."

Editör: TE Bilisim