On milyon yabancı On milyon yabancı
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Kaymakamlık tarafından Gençlik Merkezi açıldı. SODES tarafından finanse edilen merkezde 350 öğrenci 8 branşta kurs görüyor. Merkezin öğrencilere malzeme dağıtım törenine katılan Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, tesisin gençlerin yeteneklerini geliştirmesine büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Stadyumum yanında bulunan 2 katlı binada hizmete giren merkezde gençler hem eğleniyor hem de kendilerini geliştiriyor. Resimden müziğe, voleyboldan santranca kadar birçok kusun verildiği merkeze öğrenciler 4 ayrı servisle ücretsiz taşınıyor. Eğitim sezonu boyunca devam edecek kurslarda öğretmenler nezaretinde öğrenciler eğitim görüyor.

Kaymakam Erkaya Yırık, merkezin öğrenciler haftalık streslerini atabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir merkez olacağını bildirdi. Öğrencilerin ücretsiz merkeze taşındığını aktaran Yırık, gençlerin kendilerini geliştirebileceği mekânların son derece önemli olduğunu bildirdi.

Proje Koordinatörü Baki Çeçen ise, mevcut 350 öğrencilerinin bulunduğu hedeflerinin sezon sonuna kadar 600 öğrenciye ulaşmak olduğunu kaydetti.
Kursa katılan Şeyma İliş isimli öğrenci ise ” Buraya voleybol kursuna geliyorum. Biz buraya eğlenmek için geliyoruz. Evde boş boş oturacağımıza, televizyon izleyeceğimize gelip bir şeyler öğreniyoruz. Servislerimiz var. Ne kadar uzak olursa olsun gelip bizi alıyorlar.” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim