Daha fazla 1980’li yılların sonunda kurulan hemşeri köy ve il dernekleri ve üst kuruluşları artık yeni kuşağa devredilmeli dedeler amcalar dönemi kapanmalıdır.

Hiç birimiz bulunmaz Hint kumaşı değiliz. Köyden şehire göçün son sınıra dayandığı köylerin tamamen boşandığı süreçle şehre tutunmanın sosyal dayanışma karşılıklı oto kontrol ve yardımlaşmanın kültürü muhafaza etmenin köy odalarının şehirlerdeki yalnızlığımızı gideren köylerin hasret kapısı olmuştur.

Çok başarılı çalışmalar ile göz dolduran köy ve il dernekleri bu safhada misyonunu ortak akıl zemini ile yeniden gözden geçirmeli hatta dernekler biri birilerine emsal ve model olmalıdır.

Sosyal dayanışmanın değerler iklimimizin doğal korunma geliştirme yücelme alanı olmalıdır.

Köy veya il üzerinden sosyal aktiviteyi sınırlamak şehrin kenar mahallerinde şehirden kopan yapılar olmamalıdır.

Gençlikten kopuk onları tanıştırma işlevini yerine getiremeyenler topu taca atmadan sağa sola sataşmadan siyaset bürokrat kurumlarına yanaşma platformu olmamalıdır.

Bu bir meslek değil emanet görevdir siyasetin arka bahçesi değildir.

DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!

İnsani Milli görev ve sorumluluğun yerel yansıma adresi olmalıdır.

Çok zor fedakarlık isteyen görevler ailemizin parçası gibi samimi desteğe muhtaçtır.

Varlıklarımız bunu engellememeli hepimiz emanet görevi yapana her an katkı ve destek sunabilmeliyiz. Dernekçilikten fiili emeklilik beklentesi (!) boş ütopyadır.

Biz olmasak da birisi gelir emanete sahip çıkar hiç kimsenin yeri doldurulamaz değildir.

Bizden biraz başarısız olsa da desteğimizle başarılı olur.

Kendi kendimize oluşturduğumuz körler sağırlar biri birini ağırlar düzeni hiç bir gencin umudu olamaz onlara katkı sunamaz. Biz tanıştık hayatı onlar yaşayacak onların tanışma zemini olmalı köylü gençler tanışmalı bu dalga dalga ile yayılmalıdır.

Bu iletişim çağında gençler şehri çok daha iyi tanıtır temsil eder onlara imkan fırsat sunmalıyız Aynı şahsiyetler aynı ekipler lütfen bu görevler geçici süreler için ifa edilmeli bu görevler elbet şereftir ama dernek yöneticisi olmak federasyon konfederasyon delegesi olmak ve bunu bitmeyen statü vasıtası yapmak şık ve ahlaki değildir.

Siyasetin merci belli insana hizmet etmenin farklı mecraları var lütfen duygu kompleks tatmin adresi hemşeri dernekleri değildir.

Bu yazı iyi niyet dost sesidir köyü şehri yaşayan ve 25 yaşında bu süreçleri hayata geçiren bir hemşeriniz olarak bunu ifade etmeyi hemşerilerimize vicdani bir borç olarak ifade ediyorum hiç bir hesabın parçası değiliz köyünü ilini ülkesini insanını sevenlere selam olsun!

SABRİ ŞENEL

Editör: TE Bilisim