Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Başkent’te Türk Hemşireler Derneği üyeleri, 12 Mayıs Hemşireler Günü münasebetiyle ‘Toplumumuzun Sağlığı ve Mesleğimizin Geleceği’ konulu miting gerçekleştirdi. Polisin kurduğu arama noktasında ise az sayıda bayan memurun görevli olması yığılmaya neden oldu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen dernek üyeleri, Sıhhiye Toros Sokak’ta bir araya geldi. Grup, ‘Halkımıza hak ettiği hemşirelik bakımını veremiyoruz, engeller var, engeller kaldırılsın’, ‘Hemşire açığı çok dediler, hemşireliği yok ettiler’ dövizleri taşıdı. Kortej oluşturan grup daha sonra buradan Abdi İpekçi Parkı’na yürüdü. Hemşireler yürüyüş sırasında slogan atmadan, sessiz bir şekilde yürüdü.

Park girişinde kurulan arama noktasında ise az sayıda bayan polisin bulunması dikkat çekti. Çok sayıda erkek polisin bulunduğu bölümün boş olduğu görülürken, hemşirelerin arandığı noktada uzun kuyruk oluştu. Bir süre sonra buraya takviye yapıldı. Hemşireler daha sonra miting alanında bir araya geldi. Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Saadet Ülker, yaptığı konuşmada hemşirelerin sorunlarını dile getirdi. Hemşirelerin, sağlık sisteminin en ağır koşullarda çalışanlarından birisi olduğunu belirten Ülker, bu hizmet karşısında aldıkları ücretin kabul edilemez olduğunu söyledi, çalışma saatlerinin fazlalığına dikkat çekti.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
Miting nedeniyle Celal Bayar Bulvarı kısa bir süre trafiğe kapatıldı.

Editör: TE Bilisim