Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Koyundere beldesi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa-Menderes tren hattı güzergâhındaki hemzemin geçitlerin kapatılması kararına büyük tepki gösterdi. Menemen'de tarlalarına giden hemzemin geçidin kapatılması durumunda mağdur olacaklarını söyleyen köylüler, tren yolunu trafiğe kapattı. Aliağa-Menderes seferi yapan trenin geçişine bir süre izin vermeyen köylüler, polis ve güvenlik görevlileri tarafından güçlükle raylardan uzaklaştırıldı.

Aliağa-Menderes arasındaki İZBAN hattında bulunan, Ulus Mahallesi 136 Sokak üzerindeki hemzemin geçidin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nda alınan kararla kapatılacağını haber alan Koyundere sakinleri büyük tepki gösterdi. Çiftçilik yaparak geçimlerini sağladıklarını ve tarlalarına gitmek için hemzemin geçidi kullandıklarını ifade eden vatandaşlar, kapanması halinde en yakın hemzemin geçidin yaklaşık 20 kilometre uzakta olduğunu belirtti.

2004 ile 2009 yılları arasında Koyundere Belediye başkanlığı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İrfan Aras da TCDD Genel Müdürlüğü ile belediyenin ortaklaşa yürüttüğü Aliağa-Menderes Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi projesi kapsamında demiryolu hattı üzerindeki hemzemin geçidin kapatılmasının, buradaki vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, “Hemzemin geçit kapatıldığı takdirde kilometrelerce yol gitmek zorunda kalacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, bu duruma bir çözüm bulması gerekir.” dedi.

Hemzemin geçit yakınında ateş yakarak etrafında toplanan belde sakinleri, daha sonra geceyarısı son seferini yapan trenin önün kesti. Bazı vatandaşlar, rayların üzerine yatarak treni durdurdu. Bu sırada polis ve güvenlik görevlileri, rayları işgal eden vatandaşları uzaklaştırarak trenin yoluna devam etmesini sağladı. Vatandaşlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim