Hüseyin Çelik, “Darbecilere sempatimiz olamaz” derken Ergenekon tutuklusu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili de çok ilginç ifadeler kullandı. Hüseyin Çelik, “Başbuğ'un terörist olmadığını hepimiz biliyoruz, ama ıslak imzalı belgeye kağıt parçası diyen de Başbuğ'dur" dedi.

Bir televizyon programında gündemi değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan’ın Balyoz davası nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen emekli Orgeneral Ergin Saygun’a yaptığı ziyareti de yorumladı. "AK Parti, darbelerle, darbecilerle, darbeye zemin hazırlayanlarla, 5 yıl önce, 10 yıl önce ne kadar kararlı ve ciddi ise bugünde aynı kararlılık ve ciddiyettedir" diyen Hüseyin Çelik, "Bu manada Başbakan kendini bir öz eleştiriden falan geçirmiş değil, kimseye de bir özür borcu yoktur. Darbeye zemin hazırlayanlarla, bu uğurda cinayetler işlemiş örgütlere karşı bizim bir sempatimiz olamaz. Onun mensuplarına karşıda bizim bir sempatimiz asla olmadı, olamaz, olmayacak da" diye konuştu.

Hüseyin Çelik, Ergenekon davasından tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili ise şunları söyledi:

İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...

“Herkes adil yargılansın. Masumiyet karinesi herkes için geçerlidir. Mahkeme tarafından Ergenekon bir terör örgütü olarak iddia edilmiş. Sayın İlker Başbuğ'un bir terör örgütü kurmadığını, bir terörist olmadığını hepimiz biliyoruz. İddia ne? Lav silahları ortaya çıktığında, 'bunlar borudur' diyen Başbuğ'dur, ıslak imzaya 'kağıt parçası' diyen de kendisidir, Samsun'da bir fırkateynin üzerinde kendilerini eleştiren herkesi adeta tehdit eder gibi konuşan da kendisidir. Ben CHP milletvekillerinin sözlerine çok itibar etmiyorum. Temenni ederim ki dün internet sitelerine yansıyan sözler Sayın Başbuğ'un ağzından çıkmamıştır. Benim Başbakanım asla zebunküş, ayağı kaymış bir insana tekme vuracak bir insan değildir. Biz zebunküş değiliz”

Editör: TE Bilisim