Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Zonguldak’ta tıp fakültesi öğrencisi Tuğba İ.(26) kimlik bilgileri kullanılarak hiç gitmediği Tokat’ta adına telefon alınınca, hattını da kaybetti.

Bursa’da yaşayan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Tuğba İ.’nin kimlik bilgileri kullanılarak Tokat’da 24 ay taksitle telefon alındı. Telefonun taksitleri faturasına yansıyınca durumu fark eden tıp öğrencisi, GSM operatörünü arayarak taksitin sebebini sordu. Tokat’tan telefon aldığı kendisine söylenen Tuğba İ., şaşkınlık yaşadı. Daha önce Tokat’a hiç gitmediğini ve telefon almadığını söyleyen Tuğba İ., taksitleri ödemeyeceğini söyledi. Gelen iki faturayı ödemeyen öğrencinin hattı, GSM operatörü tarafından görüşmeye kapatıldı.

Bunun üzerine, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan tıp öğrencisi, yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi. Tokat’a hiç gitmediğini belirten Tuğba İ., Bursa Tüketiciler Derneği’nden de yardım istedi. Tuğba İ., “Kimlik bilgilerimi birileri elde etmiş ve benim adıma telefon almış. Ben faturama baktığımda bunu fark ettim. Ne olduğunu sordum, ‘Tokat’tan telefon almışsınız’ dediler. Ben almadım onu, kimin aldığını da bilmiyorum ve parayı ödemeyeceğimi söyledim. Bir şey yapamayacaklarını söylediler. 2 taksit ödemeyince telefonumu da görüşmeye kapattılar.” diye konuştu.

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, GSM operatörü bayisinin hukuka aykırı bir satış işlemi gerçekleştirdiğini belirterek, şunları dile getirdi: “Gerçek belgelere dayalı olmayan bu satış nedeniyle GSM operatörü de sorumludur. Bayii gerçek belgelere dayalı satış yapmak ve tüketicinin esas nüfus cüzdanı ile işlem yapmak durumundadır. Ayıplı ve kusurlu bir işlem yapılmıştır. Bu nedenle satış işleminin iptali için GSM operatörünün genel müdürlüğüne iadeli taahhütlü bir ihtarname gönderilerek tüketicinin bu mağduriyetinin giderilmesi için hukuki bir işlem başlatıyoruz. Bu vesile ile tüketicilerimizin özellikle kimlik bilgilerine sahip çıkmalarını, rastgele yerlerde nüfus cüzdanı fotokopilerini bırakmamaları uyarısını yapıyoruz.”

Editör: TE Bilisim