MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, vatandaşları kontör, ATM ve para dolandırıcılarına karşı uyardı. Görevli polis memurları, çeşitli dolandırıcılara karşı bilgilendirerek, “Hiçbir kamu görevlisi, sizden maddi olarak bir talepte bulunmaz ve bulunamaz.” dedi. İlçede birçok kişinin telefonlarla aranarak dolandırıldığını belirten yetkililer, vatandaşları duyarlı ve tedbirli olmaya çağırdı.

Polisler, ilçe halkını ve esnafları sürekli gezerek broşür ve afişlerle bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. İşyerlerini ziyaret ederek bilgilendirme çalışmaları yapan polisler, vatandaşların kendilerine teşekkür ettiklerini aktardı. Toplum Destekli polisler, şunları kaydetti: "Cep telefonuyla arayıp kendini polis, savcı veya asker olarak tanıtan, şahsi bilgilerinizi, kimlik numaranızı, kredi kartı numaranızı veya kontür isteyen kişilere asla itimat etmeyin. İlçemizde bu konuda birçok kişi mağdur oldu. Hesabınızdan para çekilmesini, şahsi bilgilerinizin art niyetli kişiler tarafından başka yerlerde kullanılmasını istemiyorsanız, güvenmediğiniz kişilere bilgilerinizi vermeyiniz. Yolda kaldığını söyleyerek yol parası isteyen dolandırıcılara da dikkat edelim. Altın ve dövizlerinizi, kuyumcuların haricinde bozdurup almayın. Bankamatikten para çekerken mümkünse yalnız olmayın, yanınızda yakınlarınızdan biri bulunsun. Ev ve işyerlerinize mümkünse kamera ve alarm sistemi takın. Bina girişleriniz daima kapalı olmalı. Kapınızı çalan yabancı kişilere de açmadan cevap verin. Cüzdanınızda fazla para bulundurmayın. Dinî duygularınızı suistimal ederek sizden para isteyen kişilere itimat etmeyin. Şüphelendiğiniz kişileri, 155 Polis İmdat hattına bildirebilirsiniz."

Editör: TE Bilisim