İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hidromobil Takımı, TÜBİTAK’ın düzenlediği Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları’na hazırlanıyor.

TÜBİTAK, alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta güneş ve hidrojen olmak üzere, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek üzere her yıl Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışları düzenliyor.

Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışmaları'na 7 yıldır katılan KTÜ Hidromobil Takımı (HidroKTÜ), bu yılki yarışmalara da sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Takımın proje danışmanlığını KTÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Baş, kaptanlığını ise Cengiz Zafer sürdürürken, ekip toplamda 20 öğrenciden oluşuyor. Kaptan Cengiz Zafer, Hidromobil Projesi kapsamında tasarlanan araçlarının en genel anlamda elektrik enerjisi ile çalıştığını belirtti. Araca gereken elektrik enerjisinin, yakıt pili aracılığıyla hidrojenden sağlandığını belirten Zafer, "Aracın diğer aksamları günlük hayatta kullandığımız otomobillerden farklı değil. Tek farkı sıradan araçlar gibi karbonmonoksit gazı değil, atık olarak saf su bırakmasıdır.” dedi.

HidroKTÜ topluluğu olarak, dünyanın sorunlarından biri olan enerji konusunda alternatif çözümler arayışında olduklarını ifade eden Zafer, "Alternatif enerjilerden biri olan ve geleceğin enerjisi olarak kabul edilen hidrojenin kullanımını geliştirerek günlük hayattaki enerji ihtiyacının karşılanmasını amaçlıyor." diye konuştu.

Cengiz Zafer, HidroKTÜ Topluluğu'nun 7 senedir katıldığı yarışmaların sonuncusunda Türkiye 8’ncisi olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim