Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaklaşık 25 yıldır berberlik yapan Yaşar Doktor, her müşterisi için ayrı malzeme kullanıyor.

        Ereğli'de 25 yıldan bu yana berberlik mesleğini yürüten Yaşar Doktor (37), ilçede bir ilke imza attı. 17 yıldır işlettiği dükkânda daimi müşterileri için özel kutular yaptıran Doktor, her müşterisi için ayrı ayrı malzemeler kullanıyor. Berber Doktor, bu uygulamayı 2005 yılından bu yana yaptığını ve kendisine gelen diğer müşterilerden de olumlu tepkiler aldığını söyledi. Dolapların içinde müşterinin kendisine ait ustura, tarak, sakal fırçası, parfüm, cımbız, peçete, önlük gibi malzemelerin yanı sıra şampuan ve parfümlerin de bulunduğunu söyledi.

        Yaşar Doktor, hijyene verdiği öneme müşterilerinin de destek verdiğini belirterek, "Burada önemli olan hijyenin ön plana çıkması. Uzun süredir yaptığım bu uygulamadan herkes memnun. Burada kutusu olanlar kendileri gelip kutularını açıyorlar. Tıraş olmaya geldiklerinde kendileri gelip malzemelerini alıyor ve tıraşlarını olduktan sonra temizliğini yapıp kendilerine veriyoruz. Onlar da tekrar kendi kutularına eşyalarını koyarak dükkândan ayrılıyor." dedi.

        Berber Yaşar Doktor'un sürekli müşterilerinden Cemil Semiz, başlatılan hizmetin yerinde bir uygulama olduğunu söyledi. Semiz, tıraş işleminin tamamlanmasının ardından malzemelerini kendisine ait kutusuna koyarak, berberden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim