Yok artık diyeceğiniz olay Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana geldi. Bir kuyumcunun otomobilini çalan hırsız polisle yaşadığı kovalamaca sırasında 30 metreden şarampole yuvarlandı. Araçtan yaralı olarak çıkan hırsız daha sonra kaçmak için tırmandığı tepeden de düşünce bir ağaca asılı kaldı. 21 yaşındaki hırsız Kadir T. yaralı olarak yakalanarak tutuklandı.

Olay, geçen perşembe gecesi ilçeye bağlı turistik İçmeler Beldesi'nde meydana geldi. Cumhuriyet Caddesi'ndeki dükkanına otomobili ile gelen kuyumcu, bagajdaki eşyaları işyerine taşımaya başladı. Bu sırada karşı kaldırımda alkol alan Kadir T., işyerine giren kuyumcunun anahtarını üzerinde bıraktığı otomobili çalıştırıp, hızla uzaklaştı. Aracının çalındığını fark eden kuyumcu durumu polise bildirdi.

155 polis haber merkezi, MOBESE kameralarından otomobilin kaçış yönünü tespit edip, güzargaha çok sayıda asayiş ekibini sevk etti. Cumhuriyet Caddesi'nden Kayabal Caddesi'ne aşırı hızlı ilerleyen hırsız Kadir T. ile ekipler arasında kovalamaca başladı.

Aşıklar Tepesi Mevkii yönüne giden Kadir T.'nin kullandığı otomobil, hızlı girdiği virajı alamadı. Önce kaldırıma ardından tahta direğe çarpan otomobil, İçmeler Liman İskelesi yolundaki 30 metrelik şarampole uçtu. Beton zemine düşerek hurdaya dönen araçtan yara almadan çıkan Kadir T., uçurum kenarındaki polisleri görünce yakalanmamak için denize atladı. Kıyıya 100 metre paralel yüzüp polislerden uzak bir noktadan karaya tekrar çıkan Kadir T., 40 metrelik sarp arazide tırmanmaya başladı.

Zirveye çıktığı sırada dengesini yitiren Kadir T., aşağı düştü. Deniz kıyısındaki kayalıkların üzerine düşeceği sırada gömleği ağaç dallarına takılan Kadir T., burada asılı kaldı. AKUT ekiplerince kurtarılan Kadir T. hastanede tedaviye alındı.

Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören

TUTUKLANDI

Hastanedeki tedavisi tamamlanan Kadir T. emniyete götürüldü. Üzerinde kimlik olmadığını söyleyerek polislere verdiği kimlik numarası ile ağabeyi Ü.T.'nin kimliğini kullandığı ortaya çıktı. Hırsızlıktan 82 kaydı ve hakkında tutuklama kararı bulunan Kadir T., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Editör: TE Bilisim