DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde evine giren hırsızlarla karşılaşan emekli bir başkomiser, kendi silahını alan zanlılar tarafından vurularak yaralandı. Kaçan zanlılar Kars, Mersin ve İzmir’de düzenlenen eşzamanlı operasyonlarla yakalandı.

Olay, 27 Şubat 2015 tarihinde Adalet Mahallesi'nde, emekli Başkomiser H.E.’nin evinde meydana geldi. Kapının göbek kilidini kırarak giren zanlılar, hırsızlıktan sonra emekli başkomiserin silahını da alarak gitmek istedi. Çıkışta H.E. ile karşılaşan şüpheliler, o tabancayla yaraladılar. Sonra da evden çaldıkları silah ve ziynet eşyasıyla kaçtılar. Soruşturma başlatan İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlıların biri kadın beş kişi olduğunu, bunlardan M.Ö.’nün İzmir’de, U.A.’nın Kars’ta, E.E., E.D. ve C.S.’nin Mersin’de bulunduğunu tespit etti. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Kars ve Mersin Asayiş şube müdürlükleri ile düzenlenen eşzamanlı operasyon neticesinde U.A. Kars’ta, olay esnasında ikamete girip daha sonra emekli Başkomiser H.E.’yi bacağından vurduğu iddia edilen E.E. ve ikametin dışında gözcülük yapan E.D. isimli kadın Mersin’de, M.Ö. ise Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmir’de yakalandı. Zanlılar, yakalandıkları illerde çıkarıldıkları adli mercilerce, konutta silahlı yağma suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Olayın şüphelilerinden olan firari C.S.'nin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

Editör: TE Bilisim