Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
İstanbul Beşiktaş'ta bu sabah kovalamaca sonucu polis aracına çarparak durdurulan otomobildeki hırsızlara ait soygun görüntüleri ortaya çıktı. Girdikleri markette sigaraları sepete doldurmaları güvenlik kameraları tarafından görüntülenen hırsızlar, market sahibinin gelmesiyle ateş açarak kaçtı.

Beşiktaş, Adnan Saygun Caddesi Şehit Hakkı Han Sokak üzerinde bulunan bir markete sabah saat 05.45 sıralarında giren iki kişi, sigara reyonuna yöneldi. Yüzlerini maskeyle kapatan iki kişi, kısa bir uğraşın ardından sigara reyonun kapısını açtı. Maskeli kişiler, market içinde buldukları bir alış-veriş sepetine sigaraları doldurmaya başladı.

Bu sırada marketin içinde başka bir bölümde bulunan market sahibi, hırsızları fark etti. Market sahibinin gelmesiyle hızla kaçan hırsızlar, ellerindeki sepetle birlikte dışarı çıktıklar ve market sahibine bir el ateş ettiler. Bir otomobile binen hırsızlar, olay yerine kaçtılar.

155 polis imdat hattına yapılan ihbarla bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, hırsızların bulunduğu otomobili takibe aldı. Dur ihtarına uymayan, otomobil ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Beşiktaş'ın ara sokaklarında bir süre devam eden kovalamaca hırsızların kullandığı otomobilin polis aracına çarpmasıyla son buldu. Kazada 4 polis hafif şekilde yaralandı.

Polis aracına çaprak durdurulan otomobilde bulunan E.S. ve S.K. isimli şahıslar yakalandı. Otomobilin arka kısmında oturan ve silahlı olduğu anlaşılan H.İ.K. ve C.A isimli şahıslar ise yaya olarak kaçmaya başladı. Kısa bir takibin sonunda H.İ.K polis tarafından ayağından vurularak yakalandı. C.A. isimli şahıs da bir sokakta ele geçirildi.

Yapılan incelemede hırsızların kullanmış olduğu otomobilin çalıntı olduğu ve beyaz renkli aracın siyaha boyanarak sahte plaka takıldığı tespit edildi. Otomobilde yapılan aramalarda bir silah, hırsızlıkta kullanılan demir kesme makası, eldivenler ve marketten çalınan sigaralar ele geçirildi.

Kazada hafif şekilde yaralanan 4 polis Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Cihan

Editör: TE Bilisim