Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu Koleji'nin başlattığı 'Anlayarak Hızlı Okuma' eğitimine katılan öğrencilerin okuma hızı 3 katına çıktı. Kurs öncesinde dakikada 100–150 kelime okuyan öğrenciler, eğitimin sonunda 400–450 kelimeye çıktı.

        Uzman Psikolojik Danışman Neslihan Akış eşliğinde 5 haftadır sürdürülen eğitime katılan öğrenciler sertifikalarını aldı. Eğitimde öğrencilere kelimeleri hızlı şekilde tanıma, blok okuma, harfleri benzerlerinden ayırma, gözün aktif alanını genişletme ve esnekliğini artırma, okurken göze ritim kazandırma gibi egzersizler yaptırılarak okuma hızlarında artış sağlandı. Kurs sonunda başarılı olan 20 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törende verildi.

        Eğitime katılan çocukların okuma alışkanlıklarında gözle görülür bir artış olduğunu ifade eden Neslihan Akış, “Kursa katılarak sertifika alan öğrencilerin ilk deneyimlerinde dakikada 100–150 kelime okurken 5 haftalık periyodun ardından bu rakamlar 400–450 kelimeye ulaştı.” dedi.

        Sınavlarda sorulan paragraf sorularının uzunluğundan kaynaklanan zaman kaybının bu eğitim sayesinde bertaraf edildiğini söyleyen Akış, doğru çalışmalar ile bu rakamın 1000 kelimeye çıkarılabileceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim