Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Kamuoyunda ‘Hocalı katliamı’ olarak bilinen Ermenilerin Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde 613 Azeri Türkü’nü öldürmesinin yıl dönümünde MHP'liler, hayatını kaybedenleri andı. Stant kuran MHP’liler, katliamın TBMM’de kabul edilmesi için imza topladı.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesini 21 yıl önce 26 Şubat 1992 tarihinde işgal eden Ermeniler, Hocalı Kasabası’nda 613 savunmasız insanı öldürmüştü. İnsanlık suçunu bir kez daha gündeme getirmek için ve bu suçu TBMM’de kabul edilmesini sağlamak amacıyla MHP’liler Beyoğlu Galatasaray Meydanı’nda vatandaşlardan imza topladı. Stant kuran MHP’liler, Hocalı katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını ve katliamı anlatan fotoğraflar sergiledi.

Vakit kaybetmeden katliamın TBMM tarafından soykırım olarak tanınmasını isteyen MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, “Kerkük’te, Bosna’da ve dünyanın dört bir yanında yaşayan ve suçları sadece Türk ve Müslüman olmak olan kardeşlerimizin de çektiği tüm zulümlerin takipçisi olacağız. Bu katliamlara sessiz kalan dünya kamuoyunu bir kere daha göreve çağırıyoruz. Katliamlara sessiz kalmak bir sonraki katliamların suç ortağı olmak demektir.” ifadelerini kullandı.

Hocalı katliamının TBMM'de kabulü için imza topladılar

Editör: TE Bilisim