Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Bursa Valiliği, 150 ülkeden katılımın olduğu Uluslararası Hollanda Utrecht Turizm Fuarı’nda iz bıraktı.

    Hollanda’nın Utrecht kentinde 8-13 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Hollanda Utrecht Turizm Fuarı sona erdi. Türkiye’nin 750 metrekarelik alanda 40 katılımcı kuruluş tarafından temsil edildiği fuarda, bu yıl ilk kez Bursa Valiliği de yerini aldı. Fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin, Muğla Valisi Fatih Şahin, Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Deventer Başkonsolosu Yunus Belet ile Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis G. Tataroğlu’nun açılış resepsiyonunda Türkiye’yi temsil etti.

    Bursa Valiliği’nin standı da ziyaretçi akınına uğradı. Kentin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile termal kapasitesi, kış turizmindeki gücü ve sağlık turizmindeki potansiyeline yönelik özel yayınların ziyaretçilere dağıtıldığı stant çok sayıda özel konuk da ağırladı.

    Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, düzenlediği basın toplantısında kentteki turizm yatırımlarına dikkat çekti. Bursa Valisi Şahabettin Harput’un özel önem verdiği projelerle kentin artık turizmin tüm dallarında iddialı bir şehir konumuna geldiğine dikkati çeken Samet Ercoşkun, şunları kaydetti: “Her alanda önemli gelişmeler gösteren Bursa, 7 bini termal olmak üzere 18 bini aşan yatak kapasitesi ve yeni otelleriyle, 3’ü uluslararası akredite belgesine sahip 40 hastanesiyle, termal kaynaklarıyla, doğal ve kültürel mirasıyla artık dünyanın dikkatini çeken bir şehir konumuna geldi. Bursa, termal turizm ile birlikte 3.yaş ve sağlık turizminde Avrupa’nın rahatlıkla ulaşabileceği bir kenti. Bursa sahip olduğu doğal ve tarihi mirasıyla da bu alanda önemli avantajlara sahip. Kaldı ki Bursa, sadece Avrupa değil, dünyanın her yerinden rahatlıkla ulaşılabilen bir kent konumunda. Bu çerçevede Hollanda pazarının termal, 3. yaş ve sağlık ile kış turizmine yönelik taleplerini fazlasıyla karşılayabilecek güçteyiz.”

    Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, 6 günde 140 bine yakın ziyaretçisi olan fuarda Hollanda’da faaliyet gösteren önemli tur operatörleriyle de bir araya geldi. Ercoşkun, Hollanda, İspanya, ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Rusya, İrlanda ve Mısır gibi ülkelerin stantlarını ziyaret ederek, buradaki görevlilerle görüştü.

    Öte yandan ilk kez fuara katılan Bursa için Hollanda’da yaşayan Türkler, sürpriz bir gösteri hazırladı. Türk gençler, Bursa Valiliği şerefine 'harmandalı' oynadı. Folklor gösterisini yüzlerce ziyaretçinin yanı sıra diğer ülkelerin stant görevlileri de ilgiyle izledi. Yaklaşık yarım saat süren folklor gösterisinin öncesinde ve sonrasında ziyaretçiler, Bursa standında folklorcu gençlerle fotoğraf çektirme yarışına girerken, bir başka sürpriz ise Utrecht’te yaşayan miniklerden geldi. Ellerinde Bursaspor formasıyla standı dolduran minikler, “yeşil-beyaz şampiyon Bursa” sloganıyla fuar alanını inletti.

Editör: TE Bilisim