Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE ASBEST TERÖRÜ!
İŞÇİ VE AİLELERDE KANSER VAKALARI BAŞ GÖSTERDİ...

İddialara göre uluslararası Alman analiz firması COMPETENZA'nında raporuyla tescillendi. Tüm kurumlarda olduğu gibi 2150 işçinin alın terini döktüğü elektrik üretim a.ş'yide vesayeti altına aldığı çıkan asbest raporunun sümenaltı yapılması ile ortaya çıktı.
Asbest adlı maddenin liflerinin hava ile teması halinde kilometrelerce uzaklığa yayılmaktadır.
Tesis alanının binlerce kişinin yaşadığı bölgeye bir kaç metre uzaklıkta olması içler acısıdır. Asbest adlı maddenin hukukumuzda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  tarafından 2010 yılında yeniden yapılan bir düzenlemeyle tamamen yasaklanmıştır. 

SENARYO HİÇMİ DEĞİŞMEZ..

Tüm bu bilgiler ışığında insanların canı ne için hiçe sayıldı?

-25.08.2014 tarihinde Alman COMPETENZA yasal değerinin tam 11 kat üstünde çıkan ambarlı EUAŞ tesisine ait raporda asbest oranı 1.152 ve 2.062 olarak tespit edilmiştir.
-Normal şartlarda asbest konsantrasyonunun sekiz saatlik zaman ağırlıklı ortalama değerinin  (ZAOD-TWA)  0,1 lif/cm3 geçmemesi gerektiği yasadaki üst sınırı ile hükme bağlanmıştır.  


ÖRNEKLERLE KESİNLEŞTİ

Raporda, "Alınan numuneler, laboratuvarda incelenerek asbestli oldukları kesinleşmiştir." denildi ve şu tespitlere yer verildi: "Çalışanlar, koruyucu donanım, maske, tulum kullansalar dahi asbest soluma riski vardır. Açıkta duran asbestli malzemeler, özellikle bina içinde kapalı yerlerde çok yüksek risk oluşturmaktadır. Asbestli malzemeleri soluma riski maksimum düzeydedir."

GARİP SAVUNMA GELDİ

SÖZCÜ'nün konuyla ilgili sorularını yanıtlayan genel müdürlük yetkilileri, raporu kabul etti ancak "Raporu o kurum kendisi hazırlamış. Raporda geçen asbestli tribünlerde çalışanımız yok." diye savunma yaptı. 1967 yılından beri faaliyet gösteren tesisin, doğalgaz çevrim santraline dönüştürülme çalışmaları ise sürüyor. (Kaynak: Sözcü)


Editör: TE Bilisim