Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
Türkiye genelinde, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye edilen yaklaşık 100 bin hükümlü bulunuyor. Yıllarca cezaevinde kaldıktan sonra özgürlüğe kavuşan hükümlüler en çok iş bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bursa Denetim Serbestliği Müdürlüğü ile Yıldırım Belediyesi arasında imzalanan protokolle yükümlüler, meslek edinme kursuna gidecek, belediye havuzunda yüzüp, halı sahada futbol maçı oynayacak ve istediklerinde ücretsiz tiyatro izleyebilecek.

Bursa Denetim Serbestliği Müdürlüğü ile Yıldırım Belediyesi önemli bir protokole imza koydu. Bursa Denetim Serbestlik Koruma Kurulu Başkanı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nurettin Canata ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin arasında imzalanan protokol, Denetim Serbestlik Yasası kapsamında tahliye olan 3 bin 604 kişiyi kapsayacak. Protokol hakkında bilgi veren Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nurettin Canata, “Müdürlüğümüz sorumluluğundaki hükümlüler Yıldırım Belediyesi Meslek Edinme Kurslarına gidip meslek sahibi olma imkanı yakalayacak. Barış Manço Kültür Merkezi ve Adile Naşit Tiyatrosu’nda her ay 20 ücretsiz davetiye uygun görülen hükümlülere ve çocuklarına verilecek. İhtiyacı olan hükümlüler belediyeye ait Sevgi Market’ten faydalanabilecek. Her ay 30 hükümlü ailesiyle birlikte Kaplıkaya Cazibe Merkezi’ndeki akvaryum tüneli ücretsiz gezebilecek. Kalacak yeri olmayan yükümlüler geçici olarak Kırcılar Kimsesizler Konağı ve Aşevi’nden ücretsiz yararlanacak. Belediyeye ait havuz ve halı sahadan yükümlülerimiz yararlanabilecekler. Yükümlülerin Bursa’yı ve çevresini tanımaları için düzenlenecek aktiviteler için belediye otobüs temin edebilecek.” dedi.

Yıldırım Belediyesi’nin talep etmesi halinde belediye bünyesinde yükümlülerin kamu yararına çalışabileceklerini belirten Canata, protokolün yılda en az bir kez taraflar arasında eş güdümlü olarak değerlendirileceğini söyledi.
Denetimli serbestlik hizmetlerinden beklenen amacın gerçekleşmesinin iyileştirme faaliyetleri ile denetim ve takibin birlikte yapılmasına bağlı olduğunu anlatan Canata, yükümlüler için birçok kamu kurumuyla protokol imzaladıklarını kaydetti.

2 BİN YÜKÜMLÜ UYUŞTURUCU TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Bursa Denetim Serbestlik Müdürlüğü istatistiklerini de kamuoyu ile paylaşan Nurettin Canata, Bursa’da ceza infaz kurumundan şartla salıverilen hükümlü sayısının 1090 olduğunu söyledi. Tedavi ve denetimli serbestlik kararı verilen yetişkin hükümlü sayısının bin 738 olduğuna işaret eden Canata, tedavi ve denetimli serbestlik kararı verilen çocuk hükümlü sayısının da 200 olduğunu açıkladı. Toplam bin 938 hükümlünün büyük bir bölümünün uyuşturucu tedavisi gördüğüne dikkat çeken Canata, “Tahliye olan hükümlülerin en çok iş bulma sıkıntısı yaşadığını biliyoruz. Kamu kurumlarıyla imzaladığımız protokolle yükümlülerimizin iş bulmalarına da imkan sağlıyoruz.” diye konuştu.

Protokol kapsamında düzenlenen ebru kursunun açılışı Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nurettin Canata ve Yıldırım Belediyesi yöneticileri tarafından açıldı. Ebru atölyesinde öncelikle eğitmenler kursa tabi tutulacak. Ebruyu öğrenen eğitmenler isteyen hükümlülere ebru kursu verecek. Kursun malzemeleri Yıldırım Belediyesi tarafından karşılanacak. Atölyedeki ilk ebruyu Başsavcı Vekili Nurettin Canata eğitmenler eşliğinde yaptı.

Editör: TE Bilisim