İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Teröre çözüm sürecinde artan umut ışıkları, GAP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu turlarına olan ilgiyi artırdı.

    Tur Operatörleri Platformu sözcüsü Cem Polatoğlu, kültür turları tutkunu yerli ve yabancı gezginlerin heyecanla bekledikleri bölgedeki ‘huzur ortamı’nın kendilerini de harekete geçirdiğini söyledi.

    Yıllık ortalama 20 bin kadar ziyaretçi kitlesi olan GAP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu turlarının terör korkusundan yıllarca hak ettiği seviyede gerçekleşmediğine işaret eden Cem Polatoğlu, “Ancak barış süreci sonrası oluşacak huzur ortamı ile arzu edilen turizm patlamasının yaşanacağı ve bu sayıların ilk etapta 100 bin rakamına ulaşacağı tahmin ediliyor. Bölgede, sayıları turizm istatistiklerine dahi giremeyen yabancı turist guruplarının da barış süreci sonrası en az diğer kültürel gezilere ilgi kadar Doğu turlarına rağbet gösterecekleri beklenmektedir. Nitekim bugünlerde yurtdışındaki yabancı partner tur operatörlerinin bölgeye olan ilgileri ve ön talepleri yurtdışından gelecek turistlerde de bir patlamanın yaşanacağının belirtisi olarak görülmektedir.” müjdesini verdi.

    YAPILMASI GEREKENLER

    Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu, bugüne kadar bölge illerine yapılan turlarda; terör korkusu ve güvenlik sorunları yaşayan, gezileri boyunca defalarca kimlik kontrollerine tabi tutulan, şehirlerarası yollarda zaman zaman polis veya asker eskortu eşliğinde hareket edebilen, fotoğraf çekmekte dahi zorlanan, hava karardıktan sonra seyahat edemeyen, sokağa çıkamayan yerli ve yabancı turist guruplarını artık güzel günlerin beklediğini söyledi.

    Polatoğlu ilgiyi daha da artırmak için yapılası gerekenleri de şöyle sıraladı: “Yerel yönetimler ve Tur operatörleri koordine çalışmalı. Bölgede, tur çeşitliliği arttırılmalı. Bölge, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda, valilik veya belediye destekli yerel tur operatörleri tarafından temsil edilmeli. Planlı olarak daha çok yatak sayısına ulaşılmalı. Halen bölgedeki bazı otel fiyatları, İstanbul 5 yıldızlı otel fiyatları ile eşdeğer. Oteller ve turizm işletmeleri akrabalar yerine vasıflı elemanlar ile donatılmalıdır. Bazı otellerde evli olmayan kadın ve erkeklerin ayrı katlarda kalma zorunluluğuna çözüm bulunmalıdır."

    DOĞU TURLARININ FİYATLARI

    Tur Operatörleri Platformu sözcüsü Cem Polatoğlu, hali hazırda 3 gün 4 gecelik uçaklı GAP turunun 850 TL, uçaklı 6 gün 7 gecelik büyük Doğu Anadolu turunun bin 265 TL, uçaklı 3 gün 4 gecelik Van ve Mardin turunun ise bin 65 TL olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim