Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Mevlana, 739. vuslat yıldönümünde Karapınar Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte anıldı.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ve Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım’ın da katıldı.

    Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, sevgiden acılar tatlanacağını söyledi. Başkan Mehmet Mugayıtoğlu, “Şiddet ve nefretin yaygınlaştığı bu dünyada Hz. Mevlana’ya ve mesajlarına daha çok ihtiyacımız var. İnsanlığın Mevlana gibi ışık kaynaklara ihtiyacı var. İnsanın mayası aşktır. Öyle bir dünyada öyle bir yerde yaşıyoruz ki, önemli olan bu yerde bir iz, bir hoşgörü bırakmaktır. Yıktığımızla değil yaptığımızla söz ettirmemiz gerekiyor.” dedi.

    Başkan Mugayıtoğlu, programa katılan misafir ve davetlilere teşekkür etti.

    AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise “Arkasında hayırlı bir iş bırakan ve bu tarihlerdir devam edegelen bir izdir. Kur’an-ı Kerim’in kölesi olan, Resul'ün tozuna yüzünü süren hak dostu Hz. Mevlana bu ışıkta ilerlemiştir. Onu anlamak onun gibi yaşamaktır.” şeklinde konuştu.

    Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın sevgi, tevazu ve hoşgörü muhabbetinin ardından Konya Türk Müziği ve Sema Topluluğu’nun da sunduğu gösteri Karapınar halkı tarafından beğeniyle izlendi.

Editör: TE Bilisim