Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

Kırklareli’de geçen yıl AKP İl Başkanlığınca Hz. Muhammed için ”Nüfus Cüzdanı” çıkarılıp dağıtılması olayı mahkemelik oldu. AKP Kırklareli İl Başkanının görevden alınmasına yol açan nüfus cüzdanını, İbrahim Yıldız adlı kişinin bastırdığı belirlendi. Yıldız ifadesinde ”İl Başkanı arkadaşım kendisine sürpriz yapmak istedim” dedi.

Olay, CHP İstanbul milletvekili eski müftü İhsan Özkes tarafından gündeme getirilmişti. Özkes, 4 Ekim 2012′de TBMM’ye soru önergesi verdi. Önergesine cevap alamayınca da konuyu Genel Kurulu gündemine taşıdı. Özkes ”AKP Kırklareli İl Başkanı, Hz. Muhammed’in nüfus cüzdanını hazırlatıp, Peygamberimizle partisini ilişkilendirmeye çalıştı. Cüzdanın alt kısmında AKP’nin sembolü olan ampul ve il başkanının telefonları var” dedi.

GÖREVDEN ALINDI

Özkes’in bu sözleri üzerine, yaşanan gelişmeleri AKP Ankara milletvekili Emrullah İşler açıkladı. İşler, ”Kırklareli İl Başkanımız bu olayı kendisi yapmadı, yapan şahıs bellidir ve İbrahim Yıldız adlı bu şahıs hakkında dava açılmıştır” diyerek şunları söyledi:

”İl Başkanımız da davacı olmuştur. Bu şahıs 14 Mart günü yapılan ilk duruşmada olayı kabul etmiş, ( İl başkanı benim arkadaşım, kendisine bir sürpriz yapmak istedim. Bundan dolayı yapıp dağıttım) dedi. İl Başkanımız da görevden alındı. AK Partinin 8 milyon üyesi var. Bir haddini bilmez birtakım hareketlerde bulunmuş. Şu an hukuki bir meseledir, dava sürmektedir.”

Editör: TE Bilisim