Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Adana’da 14 Şubat Sevgililer günü nedeniyle düzenlenen programda Hz. Muhammed (sav) anıldı.
Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Sarıçam Belediyesi tarafından Sevgililer Günü nedeniyle ‘En Sevgiliyi (sav) Anlama Programı’ düzenlendi. Adnan Menderes Spor Salonu’ndaki programa Adanalılar büyük ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Samanyolu TV’den Asım Yıldırım’ın yaptığı programda konuşan Çukurova Müftüsü Abdullah Demir, varlığın mayasının sevgiyle yoğrulduğunu söyledi. Hz. Peygamber’in (sav) bir hadis-i şerifte ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız’ dediğini hatırlatan Demir, “Yani Allah kendisine olan imanı, müminin mümin kardeşine olan sevgisine bağlamış. Sevmeyen gönüller çorak toprak gibidir. Sevgiyle aşılamayacak hiçbir şey yoktur.” Dedi. Anadolu’da çocuklara Mehmet, Muhammed, askerlere Mehmetçik denildiğinin altını çizen Demir, toplumda peygamber sevgisinin çok derin olduğunu vurguladı. Hz. Peygamberle ilgili programlarda salonların dolmasının O’na olan sevgiden kaynaklandığını açıklayan Demir, “Kızlarımıza da Gül, Güllü, Gülizar isimleri veriyoruz. Gül, O’nun simgesidir. Bizim O’na duyduğumuz sevginin yansımasıdır.” dedi.

Şehitlerin ölüm anında acı duymadığını vurgulayan Demir, “Çünkü ölüm anında güzeli, sevgiliyi görürler. Kur’an birçok yerde sevgiliden bahseder. Allah’ı sevmenin ölçüsü, O’nun için en sevdiği şeyleri feda edebilmekte yatar. Din kardeşliği de sevgiyle, muhabbetle olur. Allah’ın isimlerinden biri de Vedud’dur, yani sevgili.” ifadelerini kullandı. Müftü Demir, toplumda ‘seni seviyorum’ sözünün de eksik edilmemesini istedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de kainatın en sevgilisinin Hz. Muhammed (sav) olduğunu vurguladı. Peygamber efendimizin hayatının her noktası ve her detayının insanlık için büyük önem taşıdığını dile getiren Zenbilci, "Rasulullah’ı tanımadan, getirdiği, dünya ve ahireti kuşatan insani mesajları algılanıp uygulanmadan, beşerin huzur bulması ve güvenli bir hayat yaşaması mümkün değildir. Hz. Peygamber (sav), ruhları, kalpleri, akılları terbiye eden bir murabbi, Cenab-ı Hakk’ı tanıtan, tarif eden bir muarrif; iki cihanın saadet düsturlarını öğretip talim eden bir muallimdir. O, yeryüzü mescidinin Medine minberinde bütün akıl ve şuur sahiplerine en hayatî ve en elzem dersleri okutan bir müderristir.” şeklinde konuştu.

Programda daha sonra Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Üç semavi dine mensup kişilerin oluşturduğu koro, programda ilahiler ve birlik beraberlik mesajlı türküleri çeşitli dillerde okudu. Programda Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şahin Sedat Ergünay tarafından da Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’ye plaket ve çiçek takdim edildi.

Editör: TE Bilisim