Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Gaziantep’te gümrük ekipleri, tiner imalatı yapan bir firmanın stok tanklarında 28 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. Sevk irsaliyesinde 'yıkama tineri' şeklinde ibraz edilen ürünün akaryakıt çıkmasının ardından, olayla ilgili 4 kişi yakalandı.

        Gaziantep Sanayi Sitesi’nde tiner imalatı yapmak amacı ile faaliyet gösteren bir firmada bulunan stok tanklarında ve işyeri içerisinde yüklü vaziyette bulunan bir tanker aracındaki eşyanın ibraz edilen sevk irsaliyesindeki gibi tiner cinsi eşya olmadığı yönünde oluşan şüphe üzerine Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

        Ürünlerden alınan sıvı numunelerinin Petrol Analiz Laboratuvarı’nda yapılan analizi sonucunda da eşya ile ilgili ibraz edilen sevk irsaliyesinde yazılı 'yıkama tineri' cinsi üründen farklı olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmada ürünün ve söz konusu numunelerin dizel motorlarda kullanılabileceğinin bildirilmesi sonucunda, 28 bin litre kaçak motorin cinsi eşyaya ve bu eşyanın taşınmasında kullanılan tanker aracına el konuldu. Olayla ilgili M.D., D.A., S.A. ve M.Ö. isimli şahıslar hakkında 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu’na muhalefetten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Editör: TE Bilisim