YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Kar ve tipi nedeniyle Iğdır-Doğubayazıt karayolunun 20. kilometresinde bulunan Pamuk Dağ ile Ağrı Dağı arasındaki geçitte ulaşım durdu. Birçok araç yolda saatlerce mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu yolda mahsur kalan 50 TIR kurtarıldı.

Iğdır'ı Doğubayazıt ve Ağrı'ya bağlayan yolda, özellikle Ağrı Dağı eteklerindeki Pamuk Geçiti'nde, gece başlayan olumsuz hava şartları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, Erzurum Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Karayolları 129. Şube ekipleri, kapanan yollar açma ve tuzlama çalışmalarını hummalı bir şekilde devam ediyor.
Yoğun kar ve buzlanmadan dolayı birçok araç kayarak yoldan çıkarken, geçitte mahsur kalan araçlar yetkilerin çalışma sonucunda kurtarıldı.
Karayolları Iğdır Şube Şefi İbrahim Kabalak yaptığı açıklamada; Pamuk Geçidi mevkiinin sık sık fırtına, tipiden ve sisten dolayı kapandığını, ekiplerinin o bölgedeki çalışmalarını dün geceden beri sürdüğünü belirtti.
Yolda arıza yapan 4 araç ile Doğubayazıt yönünde mahsur kalan 50 TIR’ın yaptıkları çalışma ile kurtarıldığı ifade den Kabalak, “Sürücülerden isteğimiz, zincir takmaları ve yavaş gitmeleridir. Çünkü görüş mesafesi zaman zaman bir metreye kadar düşüyor'' dedi.


Editör: TE Bilisim