AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygül, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bir binanın bodrum katında en az 10 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

İHD Şube Başkanı Aygül, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Cizre'de yaşanan can kayıplarını gündeme getirdi. Aygül, basına yansıyan bilgilere göre bir binanın bodrum katında en az 10 kişinin güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Aygül, yine Cudi mahallesindeki 23 numaralı binanın bodrum katında 15'i yaralı 24 kişi ile ilgili girişimlerin ise sonuçsuz kaldığını kaydetti.

Devletin hukuktan uzaklaşmaması gerektiğine vurgu yapan Aygül, "Devletlerin en temel özelliği bir hukuka bağlı olması ve bağlı olduğu hukukun ilkelerine uygun hareket etmesidir. Devletler karşısında elinde silahlı dahi olsa bir bina içerisinde bulunan kişileri sağ yakalama şansı varken, operasyon düzenleyerek öldürmesi hukuk devleti içerisinde izahı mümkün olmayan bir durum yaratır." dedi.

İHD Şube Başkanı, bodrum katında öldürülen kişilerin gerçek ölüm nedenlerinin aydınlatılabilmesi için otopsi işlemlerine avukatların ve bağımsız hekimlerin de katılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim