YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
İHH Hatay masası ekipleri, yaklaşık 2 haftadır süren yoğun çatışmalar sonucu enkaz haline gelen Teftanaz ve çevre kasabalarda yardım çalışması yaptı.

İHH bölgeye; 5 ton un, 3.5 ton makarna 1.5 ton bulgur, 450 kilo pirinç, battaniye ve kışlık kıyafet ulaştırdı. 13 gündür İdlip’e bağlı Teftanaz kasabası yakınında bulunan askeri havaalanını ve çevresinde süren şiddetli çatışmalar yüzünden 30 bin kişi bölgeyi terk etti. Hem karadan hem de havadan bombalanan şehirde hasarsız ev bulunmuyor.

Saldırılar sonucu evlerini terk eden insanlar çadırlara veya Türkiye’ye yakın daha güvenli yerlere göç ediyor. İmkansızlıklar nedeni ile kasabalarını terk etmeyerek bölgede kalan Suriyelilere ise İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay masası ekipleri yardım ulaştırdı. 3 gün boyunca bölgede kalan İHH ekipleri de defalarca uçak saldırılarına tanıklık etti. Savaş uçaklarının hedef gözetmeksizin yaptığı sırada sivil insanların yaşadığı evler isabet aldı.

Kasabalarda yaşayan Suriyeli çocuklar ise savaş uçaklarından atılan varil veya misket bombalarının yanı sıra karadan yapılan tank ve havan saldırıları altında yaşamaya devam ediyor. İHH ekiplerinin Teftanaz’da kaldığı sürede Esed askerlerinin yaptığı saldıralar hiç kesilmezken gündüz saatlerinde uçak ve helikopterler bomba yağdırırken geceleri ise tank ve havan sesleri hiç susmuyor.

Köyde yaşayan 3 yaşındaki Delal yardım ekiplerine, “Esed bebekleri öldürüyor, beraber oyun oynadığım arkadaşımı da onun uçakları öldürdü, belki beni de öldürür. ’’ şeklide konuşması, savaşın bölgede yaşayan çocukların üzerinde oluşturduğu etkiyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: TE Bilisim