Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında İhlas Holding CEO’su Cahit Paksoy’un da bulunduğu 18 kişi daha tutuklandı.
18 ŞÜPHELİ DAHA TUTUKLANDI
AKFA Holding ve holdinge bağlı 44 şirket ile ortakları ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 120 şüpheliden 102’si gözaltına alındı. Savcılık sorgularının ardından 32 şüpheli daha tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen aralarında İhlas Holding’in CEO’su Cahit Paksoy’un da bulunduğu 18 kişi daha “Terör örgütüne üye olmak”, “Terör örgütüne finansman sağlamak” ve “Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak” suçlarından tutuklandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 14’ü adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere 15 şüphelinin ise serbest kalmasına karar verdi.
7 ŞÜPHELİNİN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
Öte yandan geçtiğimiz günlerde 17 şüpheli tutuklanmış, 46 kişi serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında tutuklu şüpheli sayısı 35’e ulaşırken, serbest kalan kişi sayısı ise 60 oldu. Aralarında Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan’ın da bulunduğu 7 şüphelinin ise işlemleri devam ediyor.
GÖZLER AYNI GRUP İÇERİSİNDEKİ FETÖ'CÜLERDE
Cahit Paksoy'un tutuklanmasından sonra gözler İhlas Holding'e çevrildi. Daha önce Türkiye Gazetesi'nde yazarlık yapan Fuat Uğur hakkında sosyal medyada bir çok iddia dile getirilmiş, Fuat Uğur'un can siperane bir şekilde FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'i savunduğu yazılar sosyal medya da yayılmıştı.  

(Kaynak: HaberHilal)


Editör: TE Bilisim