AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, eşiyle birlikte oyunu kullandı. Çıkışta basın mensuplarına konuşan İhsanoğlu, “Bu seçim Türk demokrasisi için önemli bir kilometre taşıdır. Biz istiyoruz ki demokrasimiz daha sağlam temeller üzerine otursun. Kişilerin dava ve heveslerine kurban olmasın.” dedi.

MHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, öğlen saatlerinde Sarıyer Yeniköy İlköğretim Okulu'na eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte gelerek 2330 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Çıkışta basın mensuplarına konuşan İhsanoğlu, seçimlerin şeffaflık içinde geçmesi temennisinde bulundu. İhsanoğlu, “Bu seçimin ülkemize, milletimize ve demokrasimize hayırlı olmasını temenni ederim. Çok çetin bir seçim mücadelesi geride bıraktık. Ve seçimin huzur, sükunet içerisinde güvenlik, dürüstlük ve şeffaflık içerisinde tamamlanmasını temenni ediyorum. Bu seçim Türk demokrasisi için önemli bir kilometre taşıdır. Biz istiyoruz ki demokrasimiz daha sağlam temeller üzerine otursun. Kişilerin dava ve heveslerine kurban olmasın. Sağlam bir milli irade tecelli etsin meclise. O milli iradenin temsil edildiği meclisten sağlam bir icra, bütün milleti temsil eden bir icra olsun. Milletin bir tarafını alıp kabul edip bir tarafını reddetmek gibi bir gidişe dönüşmesin tekrar. Ve bütün 77-78 milyonu kucaklayan bir meclis, bir hükümet ve demokrasi anlayışının geçerli olmasını temenni ediyorum. Ülkemizi bundan sonra huzur içerisinde iç ve dış tehlikelerden kendini koruyarak ekonomik refahını tamamlamasını ve çok partili siyasi hayatın birinci sınıf ülkelerin ayarında olmasını temenni ediyorum. Avrupa’da, batıda, Asya’da, Afrika’da, Latin Amerika’daki birinci sınıf demokrasi çok partili demokrasi iktidarların barışçıl bir şekilde el değiştirdiği ve demokrasinin sırf iktidar değil, iktidar artı muhalefet olduğu bir ülke manzarası çıksın bugün.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANININ SEÇİM DÖNEMİNDE MİTİNG YAPMASI ANAYASAYA VE TEAMÜLLERE AYKIRIDIR

Bir gazetecinin seçim döneminde 'Sayın Cumhurbaşkanı mitingler düzenledi' neler söyleyeceksiniz bu konuda? şeklindeki sorusuna ise İhsanoğlu, “Bu hakikaten beklenmedik bir durumdu ve herkesin kanaati odur ki bu anayasaya aykırıdır, teamüllere aykırıdır. Benzer bir durum ne Türkiye tarihinde olmuştur ne başka bir yerde olmuştur. Onun için Türkiye bu kilitlenmiş sistemin, bu kilidin açılmasını bekliyor.” şeklinde cevap verdi.

Editör: TE Bilisim